28 nov. 2023 | 09:41

Peleș și Pelișor, „la liber” pe 1 Decembrie pentru toți românii. Tot ceea ce trebuie să știi despre programul de vizitare, dacă petreci Ziua Națională la Sinaia

ACTUALITATE
Peleș și Pelișor, „la liber” pe 1 Decembrie pentru toți românii. Tot ceea ce trebuie să știi despre programul de vizitare, dacă petreci Ziua Națională la Sinaia
Iulia KELT

Până la sărbătoarea națională de 1 Decembrie nu mai este chiar atât de mult, iar cei mai mulți români deja își fac planuri pentru zilele libere care, în mod absolut convenabil, se leagă de weekend, în acest an.

Așadar, dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru cele patru zile de „răsfăț”, iată o idee perfectă pentru petrecerea timpului liber, de Ziua Națională a României, în acest an.

Vezi și: Legenda Castelului Peleș. De ce se temeau soții Ceaușescu să-și petreacă nopțile aici

Acces liber la Peleș și Pelișor, în data de 1 Decembrie 2023

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Castelele Peleș și Pelișor își deschid porțile pentru toți iubitorii de cultură și istorie.

Vestea a fost anunțată pe pagina oficială de Facebook a muzeului.

În spiritul celebrării Zilei Naționale, Ministerul Culturii deschide ușile tuturor instituțiilor culturale pe care le are în subordine, oferind oportunitatea oricărui român de a se bucura de expoziții, spectacole, concerte și alte surprize.

Accesul este liber pentru toți vizitatorii dornici să descopere bogăția culturală a României.

Vezi și: Curiozități din România: Primul castel din Europa iluminat electric a fost la noi în țară

vizite gratuite peles si pelisor 1 decembrie

Castelul Pelișor / Foto: Iulia KELT

Programul de vizitare, în detaliu

Între orele 9:15 și 16:15, cei pasionați de frumusețea și istoria domeniului Peleș din Sinaia vor putea vizita gratuit cele două obiective turistice emblematice.

La Castelul Peleș, cei interesați pot face ultima intrare pentru turul parterului până la 16:15, iar pentru turul opțional ce include parterul și etajul I, ultima intrare va fi la ora 15:30.

Evenimente speciale care se încadrează în programul zilei: între 12.00 și 13.00, se desfășoară programul educațional „Făuritorii României Mari”, iar în intervalul 10:00 – 16.:00 se organizează ghidaje de specialitate în cadrul expoziției temporare „Principele Moștenitor Carol al României”, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Vezi și: Sinaia, stațiunea la care vii pentru Castelul Peleș și mânăstire, dar stai pentru relaxare, distracție și sport. Cât costă cazarea, mâncarea VIDEO

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele