28 nov. 2023 | 10:00

Ovidiu Burcă se gândește să plece de la Dinamo. Pe cine vor acționarii în locul lui

SPORT
Ovidiu Burcă se gândește să plece de la Dinamo. Pe cine vor acționarii în locul lui

Dinamo este într-o situație disperată. Este amenințată de retrogradare și ocupă locul 15 în clasament, cu doar zece puncte adunate în 17 partide. În acest context, este o chestiune de timp până când antrenorul Ovidiu Burcă va face un pas în spate și va pleca de la echipă. Pe cine vor aduce acționarii în locul lui.

Ovidiu Burcă, pas în spate la Dinamo

După înfrângerea din derby-ul cu FCSB, Dinamo a ajuns la 11 meciuri fără victorie, este penultima în clasament, cu doar nouă goluri marcate, și este din ce în ce mai amenințată cu retrogradarea. Evoluțiile catastrofale ale echipei din Ștefan cel Mare în această perioadă vor avea repercursiuni și asupra băncii tehnice a dinamoviștilor.

Ovidiu Burcă urmează să plece de la Dinamo în zilele următoare, cel mai târziu după meciul cu Sepsi, de pe 4 decembrie. Tehnicianul ar fi pierdut vestiarul, jucătorii nu i-ar mai respectă sfaturile tactice și a ajuns să fie contestat și de suporteri, lucru care s-a văzut după meciul cu FCSB, pierdut de Dinamo cu 1-0.

Ovidiu Burcă se gândește să pleace de la Dinamo. Pe cine vor acționarii în locul lui

Ovidiu Burcă este antrenorul lui Dinamo din 2022. Sursa foto: Sport Pictures

”Ssunt unii oameni obișnuiți cu alt tip de rezultate la Dinamo! Istoria acestui club este importantă, iar ei au crescut cu acel Dinamo care câștiga campionate, care avea jucători de valoare, cărora nu le era frică, jucători care aveau determinare, aveau ambiție și agresivitate pe teren! Ei sunt obișnuiți cu acel Dinamo, dar Dinamo ăla a murit!

Noi, anul trecut, am rescris codul genetic al acestui club! Suporterii, nu noi! Dinamo nu mai are în spate tot ce a avut odată. Istoria lui Dinamo e scrisă acolo și e frumoasă, dar oamenii trebuie să înțeleagă că trăim o altă eră! Trăim o altă epocă!”, a declarat Ovidiu Burcă, la finalul derby-ului cub FCSB.

Cine va pregăti echipa

Până când acționarii dinamoviști vor găsi un nou antrenor în locul lui Ovidiu Burcă, de echipă se vor ocupa Sorin Colceag și Iulian Mihăescu. Chiar dacă va renunța la postul de antrenor, Ovidiu Burcă va rămâne în continuare implicat la Dinamo pentru că deține acțiuni la Red&White. Astfel, el ar putea avea un cuvân de sus și în alegerea noului tehnician.

Citește și: Mircea Lucescu, dezamăgit de derby-ul Dinamo – FCSB. A plecat înainte de final și a spus doar câteva cuvinte

Ovidiu Burcă a venit la Dinamo în vara lui 2022, după ce echipa retrogradase în Liga 2. I-a dus pe ”câinii” în SuperLiga la finalul sezonului, după barajul cu FC Argeș.

Până acum, antrenorul de 43 de ani a strâns 54 de meciuri pe banca echipei „roș-albe” (19 victorii, 15 rezultate de egalitate și 22 înfrângeri).

Liviu Ciobotariu, pe lista acționarilor lui Dinamo

Conducerea ”roș-albilor” s-ar fi orientat pentru înlocuirea lui Ovidiu Burcă la Livu Ciobotariu (52 de ani), actualul tehnician al lui Sepsi, potrivit iAMSport. Aventura acestuia la gruparea covăsneană se apropie de sfârșit, conducerea clubului fiind foarte nemulțumită de parcursul din acest sezon. Sepsi e  abia pe locul zece și nu a câștigat niciun meci în ultimele trei partide.

Citește și: Florinel Coman, făcut praf după ce i-a jignit pe dinamoviști: ”E lipsă de respect, dovadă de aroganță”

Liviu Ciobotariu a evoluat pentru roș-albi în perioada 1998-200 și 2004-2005, pentru ca după încheierea carierei de jucător să revină în „Groapă” ca antrenor, în perioada 2011-2012.

18 victorii în 33 de meciuri a avut Ciobotariu ca antrenor al lui Dinamo, în urmă cu mai bine de un deceniu.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele