27 nov. 2023 | 18:56

Salarii de 1.700 de euro în mână, în România lui 2023. Te angajează imediat, ce trebuie să știi

ACTUALITATE
Salarii de 1.700 de euro în mână, în România lui 2023. Te angajează imediat, ce trebuie să știi

Salarii de 1.700 de euro net pe lună, iată o veste foarte bubă pentru anumitți români, mai ales în situația curentă a țării noastre.

Profesia care poate aduce venituri consistente este cea de manager de proiect în domeniul construcțiilor.

Vezi și: Angajații din România care primesc 16 salarii anual. Când sunt recompensați

Ce trebuie să știi să faci pentru a primi salarii „grase”

Mai exact, un angajat care ocupă poziția de manager de proiect în construcții poate câștiga, în medie, între 1.400 și 1.700 de euro net pe lună. Aceste date sunt conform informațiilor furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

Salariile substanțiale sunt direct proporționale cu nivelul de responsabilitate. Managerii de proiect supervizează de obicei planificarea și implementarea proiectelor de construcții.

Ei se asigură că lucrările sunt finalizate la termen și în cadrul bugetului alocat. În plus, coordonează aspectele logistice, distribuie sarcinile de muncă și monitorizează cheltuielile.

Remunerația oferită acestor profesioniști este pe măsură, reflectând raritatea competențelor lor.

Pentru a obține această poziție, angajatorii solicită candidaților cunoștințe solide în domeniul managementului de proiect, diplomă și studii în domeniul construcțiilor, planificare și monitorizare, precum și cunoștințe în protecția muncii.

În afara salariului fix, un manager de proiect primește, în general, și un bonus pentru finalizarea proiectului în termenul și bugetul stabilit.

Printre cele mai frecvente beneficii extrasalariale și bonusuri specifice oferite pentru această poziție se numără abonamentul la o clinică medicală privată, cursuri de dezvoltare personală, tichete de masă și prime de sărbători.

Vezi și: Anunţ pentru românii cu salarii mai mari de 5.000 de lei. Legea care ar putea intra în vigoare din 2025

Alte locuri de muncă la care să fii atent

În prezent, pe platforma BestJobs sunt disponibile 400 de posturi vacante pentru manageri de proiect în construcții dintr-un total de 35.000 de anunțuri de angajare active. Cele mai multe anunțuri sunt înregistrate în București – Ilfov, Oradea și Cluj.

Totuși, inginerii și specialiștii IT continuă să fie printre categoriile de salariați care generează dificultăți angajatorilor pe piața locală. Motivul constă în faptul că companiile din România se confruntă cu dificultăți în a concura cu salariile oferite în străinătate.

Vezi și: Salariu de 7.000 de lei pentru începători în România. Meseria pe care mulți o evită

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele