22 nov. 2023 | 10:47

Doar vedetele fac bani pe Spotify: Câți urmăritori trebuie să ai, ca să încasezi o sumă frumușică de la platforma de streaming

ACTUALITATE
Doar vedetele fac bani pe Spotify: Câți urmăritori trebuie să ai, ca să încasezi o sumă frumușică de la platforma de streaming

Spotify confirmă că nu va oferi plăți pentru melodiile cu mai puțin de 1.000 de redări. Conținutul generat de AI este, de asemenea, afectat.

Spotify plătește doar influencerii

Spotify a dezvăluit oficial noua sa politică de plată în flux pentru artiști și case de discuri, iar detaliile sunt aproape exact ceea ce a fost raportat de câteva săptămâni. Cu alte cuvinte, artiștii mai mici primesc mai puțini bani, deoarece melodiile care nu îndeplinesc pragul minim de 1.000 de streamuri pe an nu vor fi eligibile pentru nicio plată.

Spotify era deja notoriu pentru artiștii plătiți mai puțin, dar acum mulți nu vor primi nimic, în afară de oportunitatea și privilegiul de a exista pe serverele sale. Compania de streaming spune că acest lucru este pentru a elimina frauda și indică faptul că banii care mergeau către acești artiști mai mici și presupuși fraudatori vor fi redistribuiți celor care depășesc acel prag.

De asemenea, compania anulează multe plăți pentru așa-numitul conținut „zgomot”, cum ar fi înregistrările ploii care cade pe un acoperiș și alte articole destinate relaxării. Tăierile nu vor afecta toate înregistrările de zgomot, doar cele mai mici de două minute.

Vezi și: Schimbarea de la Spotify care îți face viața mai ușoară. Ce se întâmplă cu serviciul de streaming audio

Spotify susține că aceste reduceri combinate vor oferi un miliard de dolari suplimentar artiștilor în următorii cinci ani, dar nu a oferit detalii cu privire la modul în care fondurile vor fi redistribuite.

Țara în care rețeaua de streaming se închide

Spotify spune că creatorii de conținut frauduloși încearcă adesea să „păcălească sistemul” prin postarea unui volum mare de melodii. Acest lucru este ceva la care compania se referă ca streaming artificial, deoarece există o componentă AI în joc, așa că Spotify speră ca pragul de 1.000 de redări să oprească această activitate.

De asemenea, mai trebuie menționat că Spotify se închide în Uruguay, după ce țara a adoptat un proiect de lege care cere o plată echitabilă artiștilor, după cum a raportat MixMag. Compania a amenințat că se închide atunci când proiectul de lege a fost sugerat pentru prima dată în iulie și acum e oficial.

Un purtător de cuvânt al Spotify i-a scris, de fapt, ministrului Educației din Uruguay, Pablo Da Silveira, să-i spună că proiectul de lege al țării îl va forța să „plătească de două ori” suma artiștilor. A continuat spunând că respectarea legii de salarizare echitabilă a Uruguayului ar face modelul său de afaceri „nerealizabil”.

Vezi și: Spotify schimbă regulile pentru Adele. Inovația care a apărut după ultimul album al artistei