20 nov. 2023 | 09:48

Ion Țiriac nu mai e cel mai bogat român. Cine l-a detronat pe miliardar

ACTUALITATE
Ion Țiriac nu mai e cel mai bogat român. Cine l-a detronat pe miliardar

Ion Țiriac (84 de ani) nu mai este cel mai bogat român. Fostul jucător de tenis, ajuns un prosper om de afaceri, a dominat ani la rândul topul celor mai înstăriți oameni din țara noastră, dar nu numai.

Ce avere are în prezent Ion Țiriac

Jurnaliștii de la Forbes au întocmit o actualizare a clasamentului celor mai bogați oameni de pe planetă și s-au axat și pe țara noastră. Cu o avere estimată la două miliarde de dolari, Țiriac a pierdut poziția de lider în topul miliardarilor români.

Ion Tiriac a spus cum a umulit-o Simona Halep pe Serena Williams.

Ion Tiriac, despre momentul in care Serena Williams a fost umilita de Simona Halep

Țiriac, omul care a fost mereu de partea Simonei Halep de când sportiva s-a ales cu suspendarea de patru ani pentru dopaj, și care are planuri mari legate de dezvoltarea sportului alb în țara noastră, nu mai este cel mai bogat român al momentului. Potrivit ierarhiei publicației de specialitate Forbes, Țiriac a fost detronat de către Daniel Dineș (51 de ani), a cărui avere a fost estimată la valoarea de 2,1 miliarde de dolari.

Citește și: Simona Halep, judecată de tribunalul unde a fost manipulată proba Andreei Răducan. Ion Țiriac, mesaj straniu despre Patrick Mouratoglou

Cine e Daniel Dineș, românul care l-a detronat pe Ion Țiriac din topul bogaților

Daniel Dineș este un antreprenor român a cărui avere a crescut constant în ultimii ani, astfel că acum a ajuns să-l detroneze pe Țiriac în acest top inedit.

Băcăuanul a dat lovitura după ce înregistrat un succes uriaş pe bursă cu compania UiPath, la care este cofondator. Dines a apărut pentru prima dată în revista Forbes în urmă cu patru ani și era prezentat drept primul miliardar român care se ocupă cu afaceri cu roboți software. Doi ani mai târziu avea o avere estimată la 6 miliarde de dolari. A urmat un adevărat picaj astfel că, la începutul acestui an, mai avea 1.6 miliarde de dolari.

Citeste și: Grupul lui Ion Țiriac a cumpărat acțiuni la cea mai mare companie românească, evaluată la peste 10 miliarde de euro. „Este perla noastră”

Top 5 miliardari români ai momentului

După ce l-a precedenta actualizare a Topului realizat de Forbes îl egalese pe Țiriac, acum Dineș s-a instalat în fotoliul de lider al miliardarilor din țara noastră. La nive global, Dineș ocupă locul 1457 în topul bogaţilor lumii. În schimb, Țiriac, cel care a intrat recent puternic și pe piața de energie, se află pe locul 1486.

În afară de Dineș și de Țiriac, topul ceor mai bogați români este completat de Dragoș Pavăl, cu o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari, Ion Stoica, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari şi Matei Zaharia, care are 1,2 miliarde de dolari.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele