14 iul. 2023 | 12:52

Grupul lui Ion Țiriac a cumpărat acțiuni la cea mai mare companie românească, evaluată la peste 10 miliarde de euro. „Este perla noastră”

Sport
Grupul lui Ion Țiriac a cumpărat acțiuni la cea mai mare companie românească, evaluată la peste 10 miliarde de euro. „Este perla noastră”

Ion Țiriac intră puternic și pe piața de energie. Grupul fostului jucător de tenis a cumpărat 5% din acţiunile de la cea mai importantă companie românească. Iubitul Soranei Cîrstea a dezvăluit care a fost strategia care a stat la baza acestei decizii care a însemnat o investiție foarte mare ținând cont că Hidroelectrica are în acest moment, după ce a fost listată la bursă, o valoare de peste zece miliarde de euro.

Grupul înființat de Ion Țiriac a cumpărat acțiuni la afacerea deceniului în România

Grupul condus de Ion Țiriac a cumpărat acțiuni la Hidroelectrica, direct și indirect, compania din România care a fost listată la bursă la începutul acestei săptămâni. Vestea a fost confirmată chiar de fiul magnatului, care a precizat că este vorba de o investiție serioasă, pe termen lung, în cel mai mare producător de energie din România, de unde speră să obțină dividende de minimum 10 la sută în fiecare an.

„Suntem grupul care, deocamdată, deţine peste 5% din acţiuni dacă consolidăm direct şi indirect, însă este o investiţie pe termen lung pentru noi şi sper să fie doar un început. Este perla României”, a declarat Ion Alexandru Țiriac pentru zf.ro

Hidroelectrica este evaluată la peste 10 miliarde de euro, iar acțiunile se tranzacționează pe bursă în jurul valorii de 111 lei, în condițiile în care prețul de achiziție în perioada IPO a fost de 104 lei.

„Este o investiţie pe termen lung pentru noi şi sper să fie doar un început. Este perla României. Greu, dacă nu imposibil, să găseşti ceva mai bun în Europa în acest moment! Însă investim mult în toate regiunile geografice de peste 30 de ani. Este adevărat însă că, în România, ne interesează pe termen lung să facem parte din această companie.

Cu o producţie de peste 60% din nevoia românilor, şi la hidro poate fi zi, noapte, ploaie vânt sau linişte, apa curge 24 din 24, 365 de zile pe an. Iar randamentul, din punct de vedere economic, este şi va fi uriaş mulţi ani de acum înainte. Consumul de curent creşte vertiginos, an de an şi cu electrificarea din ultimii ani şi planul 2030 am putea, ca ţară, să fim extrem de importanţi regional”, a explicat Ion Țiriac Jr.

Hidroelectrica produce peste 30% din energia electrică din România și a fost a treia listare, din acest an, la nivel mondial. Sursa citată spune că doar Kenvue din SUA (3,4 mld. euro) şi Adnoc Gas din Emirate (2,3 mld. euro) au depășit-o. Acțiunile care se tranzacționează pe bursă au fost deținute de Fondul Proprietatea, iar statul român a rămas cu un pachet de 80 la sută.

Profitul anual al companiei este de aproape un miliard de euro, dar fiul lui Ion Țiriac susține că are câteva idei care ar ajuta ca suma să se dubleze în următorii cinci ani.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Testul auto la care au picat și șoferii experimentați: care este ordinea de trecere în intersecție?
Click.ro
VIDEO. S-au înecat sub ochii rudelor: Scene de haos în Congo după ce un feribot supraîncărcat s-a scufundat
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Prima miniserie franțuzească Max Original, lansată pe piață. Când va putea fi vizionată în România
EVZ.ro
Cine este Loredana Salanță, câștigătoarea Miss Universe România 2024. Este mămică și a mai reprezentat țara noastră și la alte concursuri de frumusețe
Spynews
Ungurii au loc foc. Scandal monstru, s-a decis excluderea: Urâm România!
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
Se dau AJUTOARE de 500 de lei! Cine primește BANII
Mediaflux
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro