16 nov. 2023 | 10:52

Patrick Mouratoglou, noi dezvăluiri în cazul Simonei Halep: ”Este o victimă”

SPORT
Patrick Mouratoglou, noi dezvăluiri în cazul Simonei Halep: ”Este o victimă”

Simona Halep se află în mijlocul unui scandal de dopaj după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 și a fost suspendată din tenis. Patrick Mouratoglou a făcut mai multe declarații publice despre situația în care se află sportiva, iar în cadrul ultimei sale intervenții a spus lucrurilor pe nume.

Ce a spus Patrick Mouratoglou

Simona Halep a fost suspendată patru ani după ce a fost testată pozitiv la un test anti-doping, la o substanță interzisă numită Roxadustat. În plus, au fost descoperite și nereguli în pașaportul ei biologic. Pe 24 octombrie a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) împotriva suspendării și cere ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea ”să fie redusă”, potrivit tribunalului din Elveția.

Patrick Mouratoglou, antrenorul care a pregătit-o pe Simona Halep în perioada aprilie – octombrie 2022, a făcut mai multe declarații publice și a recunoscut că este vinovat pentru ce s-a întâmplat cu aceasta, deoarece i-a dat suplimentul contaminat. Acum, francezul a vorbit din nou despre situația campioanei de la Roland Garros și Wimbledon și s-a arătat foarte încrezător în ceea ce privește decizia TAS.

Patrick Mouratoglou, noi dezvăluiri în cazul Simonei Halep: ”Este o victimă”

Simona Halep, alături de Patrick Mouratoglou.

„Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie.

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil”, a declarat Patrick Mouratoglou, potrivit podcastului Tenis Weekly.

Acuzații la adresa lui Patrick Mouratoglou

Rennae Stubbs, fostă campioană de Grand Slam la dublu și fostă antrenoare a Serenei Williams, a reacționat după primele declarații ale lui Patrick Mouratoglou, pe care îl consideră vinovat pentru sutuația în care se află Simona Halep, și a spus că acesta a reacționat foarte târziu în urma scandalului.

Mai mult, a afirmat că declarațiile antrenorului sunt importante doar în cazul în care va merge şi în faţa judecătorilor de la TAS pentru a susţine aceleaşi lucruri.

„Nu ştiu de ce a ieşit în faţă să vorbească abia acum, dar e prea puţin şi prea târziu. Şi e complet irelevant, dacă nu merge în faţa TAS şi susţine acest lucru. Poate că, dacă Patrick face asta, Simona va avea parte de o suspendare mai blândă.

Citește și: Dumitru Dragomir a dezvăluit ce avere are Simona Halep. Decizia luată recent de sportiva din Constanța

Simona Halep și-a schimbat toată echipa în decurs de șase luni și se confrunta cu foarte multe accidentări. Să ne amintim de problemele ei de la coapsă, probabil că ei încercau să găsească o modalitate prin care să o ajute să treacă peste accidentare. Cred că au încercat să o facă să depășească problemele medicale pentru a reveni în circuit și au simțit că dacă îi dau colagen și chestii de genul o vor face mai bine, dar asta a distrus-o”, a spus Rennae Stubbs, citată de tennisuptodate.com.

Cât mai așteaptă Simona Halep verdictul de la TAS

După verdictul Tribunalului Sport Resolutions din Marea Britanie, Simona Halep a făcut apel la TAS, ultima instanță unde poate să-și caute dreptatea. Dar la începutul acestei săptămâni, sportiva a primit o veste proastă. Ea mai are de așteptat cel puțin două luni și jumătate până când va primi un verdict.

Cei de la TAS au publicat lista cazurilor care vor fi judecate în următoarele săptămâni, iar cel al Simonei Halep nu se regăsește pe lista care cuprinde programul instituției până pe 26 ianuarie 2024.

Citește și: Moment special la Turneul Campionilor. Gestul suporterilor români pentru Simona Halep FOTO

Judecătorii de la TAS ar putea fie să-i reducă suspendarea lui Halep, nu să o șteargă definitiv, fie să o mărească la șase ani, așa cum a cerut la procesul de la Londra.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele