15 nov. 2023 | 13:43

Pedeapsă teribilă pentru hoții care i-au furat ceasul unui pilot de Formula 1. Au primit ani grei de închisoare

SPORT
Pedeapsă teribilă pentru hoții care i-au furat ceasul unui pilot de Formula 1. Au primit ani grei de închisoare

Doi dintre cei patru hoţi care i-au furat ceasul pilotului monegasc de Formula 1 Charles Leclerc au primit o pedeapsă teribilă. Ei au cerut o judecată rapidă, iar tribunalul a dat verdictul. Câți ani de închisoare au primit.

Au furat ceas de două milioane de euro

Pe 18 aprilie 2022, la Viareggio, o localitate din regiunea Lucca (Toscana, nordul Italiei), patru persoane i-au furat lui Charles Leclerc ceasul de lux marca Richard Mille 67-02. Ei s-au dat drept fani care doreau o fotografie cu pilotul pentru a se apropia de el. Astfel, au reușit să-i ia ceasul pe care îl purta la mână, în valoare de două milioane de euro.

Pilotul scuderiei Ferrari, care luase cina cu prietenii în oraş, şi-a dat seama de furt după câteva minute şi a încercat să-i caute pe hoţi prin oraş, dar a fost imposibil din cauza planului perfect pus în aplicare de aceștia. Doi dintre hoți au fugit pe o motocicletă, iar ceilalţi doi au l-au blocat pe Leclerc cu o maşină.

Pedeapsă teribilă pentru hoții care i-au furat ceasul unui pilot de Formula1. Au primit ani grei de închisoare

Charles Leclerc este pilotul scuderiei Ferrari. Sursa foto: Instagram

Ani grei de închisoare pentru hoți

Ceasul a fost recuperat de autorităţile din Spania, câteva luni mai târziu. Acum, la un an şi şapte luni de la incident şi după ce trei dintre cei patru implicaţi au cerut un proces rapid, fiind identificaţi drept autori ai tâlhăriei, tribunalul din Lucca a dat verdictul.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 30 şi 20 de ani, ambii din Napoli, au fost condamnaţi la 10 ani şi 8 luni de închisoare, în timp ce femeia de 30 de ani implicată, a primit o pedeapsă mai mică, de 6 ani şi 5 luni, pentru că a avut doar rolul de a-şi avertiza însoţitorii în caz de pericol, notează Agerpres.

Citește și: Un spărgător de case de lux l-a iertat pe Leo Messi și nu i-a spart locuința. De la cine a furat 15 milioane de euro

Al patrulea membru al bandei, tot din Napoli, în vârstă de 30 de ani, va fi judecat în schimb într-o procedură obişnuită, la începutul anului viitor.

Doi dintre cei implicaţi au fost acuzaţi de tâlhărie şi în 2021, împotriva unui turist francez, care a fost atacat şi ameninţat cu un pistol din care au tras două gloanţe oarbe şi căruia i-au sustras un ceas evaluat la 80.000 de euro.

Sportivi celebri, victimele hoților

Alți sportivi celebri au căzut pradă în ultima perioadă hoților de locuințe. Printre aceștia se află Cristiano Ronaldo, Luis Figo, Karim Benzema, Mauro Icardi sau Sergio Ramos., iar pagubele au fost însemnate.

Casa lui Sergio Ramos a fost spartă în luna septembrie, în timp ce fotbalistul se afla pe teren, în meciul Sevilla – Lens, iar soția lui Pilar Rubio, era plecată la o întâlnire de afaceri, însă cei patru copii ai cuplului erau în casă alături de bonele lor. Hoții au sustras mai multe obiecte de valoare, printre care ceasuri, bijuterii și genți.

Citește și: S-a aflat cum au intrat hoții în casa lui Sergio Ramos. La ce sumă se ridică valoarea obiectelor furate

Adevărate momente de panică a trăit anul trecut și Pierre Aubameyang, pe când evolua la Barcelona. Casa sa a fost jefuită de indivizi mascați care l-au amenințat cu arme de foc și l-au bătut. Cei patru atacatori au pătruns în locuința fotbalistului în jurul orei unu noaptea, iar acesta și soția lui i-au surprins în timp ce căutau seiful.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele