13 nov. 2023 | 13:53

Veste importantă pentru Simona Halep. Ce se întâmplă la TAS cu cazul de dopaj în care a fost suspendată

SPORT
Veste importantă pentru Simona Halep. Ce se întâmplă la TAS cu cazul de dopaj în care a fost suspendată

Simona Halep se află în mijlocul unui scandal de dopaj în urma căruia a fost suspendată din tenis. Sportiva a făcut apel la TAS și acum așteaptă procesul, dar veștile nu sunt deloc bune. Ce se întâmplă cu audierea fostului lider mondial.

Ce se întâmplă cu apelul Simonei Halep de la TAS

Simona Halep a depus, pe 24 octombrie, apel la Tribunalul de Arbitraj Sportivde la Lausanne împotriva suspendării de patru ani pentru dopaj și cere ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea ”să fie redusă”, potrivit tribunalului din Elveția. Românca a fost testată pozitiv la un test anti-doping, la o substanță interzisă, numită Roxadustat. În plus, au fost descoperite și nereguli în pașaportul ei biologic.

În așteptarea judecării procesului, Simona Halep a primit o veste importantă de la TAS. Tribunalul de la Lausanne a anunțat lista de audieri a cazurilor care trebuie judecate anul acesta, iar cel al româncei nu se regăsește pe aceasta. Cel puțin până pe 26 ianuarie 2024, atunci când lista oferită de Biroul de relații cu presa conține detalii despre alte procese care trebuie soluționate, potrivit iamsport.ro.

Veste importantă pentru Simona Halep. Ce se întâmplă la TAS cu cazul de dopaj în care a fost suspendată

Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj.

Simona Halep cere la TAS ca pedeapsa să fie anulată şi suspendarea ”să fie redusă”, însă Agenția pentru Integritate în Tenis (ITIA) va cere, așa cum a făcut-o și în primul proces de la Londra, o pedeapsă de șase ani pentru campioana de la Roland Garros și Wimbledon. La TAS un panel format din trei arbitri va fi cel ce-i va decide soarta.

Dezvăluirile presei din Ungaria în cazul Halep

Jurnaliștii din Ungaria au analizat situația Simonei Halep, după ce Patrick Mouratoglou și-a recunoscut vina pentru situația în care se află românca. Acesta a spus că el și fizioterapeuta Candice Gohier au fost cei care i-au recomandat sportivei suplimentul contaminat, la US Open 2022.

Presa maghiară consideră că afirmațiile lui Patrick Mouratoglou pot da peste cap întreg cazul, asta deoarece antrenorul francez și-a luat întreaga vină asupra sa.

Citește și: Decizia Simonei Halep care i-a schimbat definitiv cariera. Dezvăluiri făcute de un apropiat al sportivei

”Mărturia neașteptată făcută de Mouratoglou poate întoarce peste cap întreg cazul Simonei. O mostră bruscă de sinceritate, o recunoaștere a responsabilității sau pregătirea pentru negocierile de la TAS?

Declarațiile lui Mouratoglou pot fi atribuite fiecărei posibilități. Desigur, între ce a zis el și realitate poate fi doar o întâmplare”, a notat, săptămâna trecută, Eurosport Ungaria.

Acuzații la adresa lui Patrick Mouratoglou

Rennae Stubbs, cvadrupla campioană australiancă de Grand Slamuri la dublu și cea care a colaborat cu Serena Williams, l-a criticat pe Patrick Mouratoglou după dezvăluirile în cazul Halep. Ea i-a reproșat că și-a recunoscut prea târziu vina pentru că românca a fost prinsă dopată și a spus că vede demersul francezului important doar în cazul în care va merge şi în faţa judecătorilor TAS să susţină aceleaşi lucruri.

Nu ştiu de ce a ieşit în faţă să vorbească abia acum, dar e prea puţin şi prea târziu. Şi e complet irelevant, dacă nu merge în faţa TAS şi susţine acest lucru. Poate că, dacă Patrick face asta, Simona va avea parte de o suspendare mai blândă.

Citește și: Simona Halep continuă telenovela dopajului. Un nou episod în care Patrick Mouratoglu este în prim-plan

Ştiu că Simona a avut ceva accidentări anul trecut, poate că cei din echipa lui Mouratoglou au încercat să o ajute să revină mai repede şi au încercat diferite metode. Nu ştiu, speculez, cert e că Simona a fost distrusă”, a spus fosta jucătoare, în cadrul The Rennae Stubbs Tennis Podcast.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, când a fost eliminată în primul tur de la US Open, și a fost ștearsă din clasamentul WTA. La momentul suspendării provizorii, ea ocupa locul nouă in clasamentul mondial.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele