10 nov. 2023 | 14:05

Reacție după mărturisirea lui Patrick Mouratoglou în cazul Halep: ”Simona a fost distrusă”. Singura soluție pentru a se întoarce pe teren

SPORT
Reacție după mărturisirea lui Patrick Mouratoglou în cazul Halep: ”Simona a fost distrusă”. Singura soluție pentru a se întoarce pe teren

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022. Patrick Mouratoglou şi-a asumat întreaga vină pentru suplimentul contaminat luat de româncă. O mare campioană de tenis a comentat declarațiile antrenorului francez.

”Nu ştiu de ce a ieşit să vorbească abia acum”

Patrick Mouratoglou, cel care a pregătit-o pe Simona Halep în perioada aprilie – octombrie 2022, a recunosct că este responsabil pentru situația în care se află sportiva, după ce a fost acuzată e dopaj și suspendată. Francezul şi-a asumat întreaga vină pentru suplimentul contaminat luat de Simona Halep la US Open 2022.

Rennae Stubbs, cvadrupla campioană australiancă de Grand Slamuri la dublu, a comentat declaraţiile date de Patrick Mouratoglou în urmă cu o săptămână. Aceasta vede demersul francezului important doar în cazul în care va merge şi în faţa judecătorilor TAS să susţină aceleaşi lucruri, la proces.

Reacție după mărturisirea lui Patrick Mouratoglou în cazul Halep: ”Simona a fost distrusă”. Singura soluție pentru a se întoarce pe teren

Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj.

Nu ştiu de ce a ieşit în faţă să vorbească abia acum, dar e prea puţin şi prea târziu. Şi e complet irelevant, dacă nu merge în faţa TAS şi susţine acest lucru. Poate că, dacă Patrick face asta, Simona va avea parte de o suspendare mai blândă.

Ştiu că Simona a avut ceva accidentări anul trecut, poate că cei din echipa lui Mouratoglou au încercat să o ajute să revină mai repede şi au încercat diferite metode. Nu ştiu, speculez, cert e că Simona a fost distrusă”, a spus fosta mare jucătoare în cadrul The Rennae Stubbs Tennis Podcast.

Dezvăluirile presei din Ungaria în cazul Halep

Jurnaliștii din Ungaria au analizat situația Simonei Halep, după ce Patrick Mouratoglou și-a recunoscut vina pentru situația în care se află românca. Acesta a spus că el și fizioterapeuta Candice Gohier au fost cei care i-au recomandat sportivei suplimentul contaminat, la US Open 2022.

Presa maghiară consideră că afirmațiile lui Patrick Mouratoglou pot da peste cap întreg cazul, asta deoarece antrenorul francez și-a luat întreaga vină asupra sa.

Citește și: ”I-a distrus numele Simonei. Ce laș este”. Atac fără precedent la adresa lui Mouratoglou, după ce Halep a fost suspendată

Mărturia neașteptată făcută de Mouratoglou poate întoarce peste cap întreg cazul Simonei. O mostră bruscă de sinceritate, o recunoaștere a responsabilității sau pregătirea pentru negocierile de la TAS?

Declarațiile lui Mouratoglou pot fi atribuite fiecărei posibilități. Desigur, între ce a zis el și realitate poate fi doar o întâmplare”, a notat Eurosport Ungaria.

Decizia care i-a schimbat cariera

Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României și un apropiat al Simonei Halep, a dezvăluit că Simona Halep a avut-o drept model pe Maria Sharapova, cel puțin dintr-un punct de vedere. Horia Tecău a fost coleg de generație cu rusoaica, alături de care s-a antrenat în repetate rânduri, în cadrul Academiei de Tenis Nick Bollettieri, din SUA.

”Eu jucam deja de câțiva ani Grand Slam-uri, finale, iar ea intrase în primele 20, în primele 10 și aveam multe discuții cu ea despre mentalitate, despre atitudine, despre ce anume face diferența între top 20-30 și campionii de Grand Slam.

Citește și: Simona Halep și-a etalat o bijuterie de lux. Poate costa 200.000 de euro. Cum arată FOTO

Eu îi ofeream perspectiva mea, pentru că și eu eram într-un proces în care învățam. Atunci am avut momente când vorbeam foarte mult, după care a urmat explozia Simonei Halep. Și-a creat o echipă unită, după modelul Sharapova și al altor jucătoare. S-a dus într-o bulă și a fost bine”, a spus Horia Tecău, potrivit Sport.ro.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de mai bine de un an și a fost ștearsă din clasamentul WTA. La momentul suspendării provizorii, ea ocupa locul 9 in clasamentul mondial.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele