09 nov. 2023 | 19:19

Noi detalii despre viitoarea arenă de cinci stele a lui Dinamo: ”Se lucrează în flux continuu”

SPORT
Noi detalii despre viitoarea arenă de cinci stele a lui Dinamo: ”Se lucrează în flux continuu”

Dinamo este obligată să se mute pentru partidele considerate pe teren propriu atât în Superliga, cât și în Cupa României, pentru că nu mai poate juca pe arena din Ștefan cel Mare. Aceasta va fi demolată și se pregătește construcția noului stadion. Ultimele detalii despre noua arenă a lui Dinamo.

Când se vor finaliza lucrările la noul stadion

Dinamo așteaptă de ani de zile construirea unui nou stadion. În prezent, ”câinii” își dispută partidele considerate pe teren propriu pe Arena Națională sau pe stadionul Arcul de Triumf. Dar suflarea dinamovistă se poate gândi la o nouă arenă după informațiile de ultimă oră apăru

Răzvan Zăvăleanu, administratorul special de la Dinamo, a transmis că se lucrează intens pentru a fi puse la punct toate documentele, iar construcția propriu-zisă a noii arene va începe ”într-un timp foarte scurt”. Noul stadion Dinamo va avea 25.000 de locuri, iar finalizarea lucrărilor ar urma să aibă loc în 2025.

Noi detalii despre stadionul pe care va juca Dinamo: ”Se lucrează în flux continuu”

Imagini cu noul stadion Dinamo.

”Pot să vă spun absolut cert că la CS Dinamo se lucrează aproape în flux continuu la construirea stadionului, iar dacă sunt elemente de natură birocratică ce reprezintă anumite impedimente, nu li se poate imputa lor acest lucru.

Am convingerea că într-un timp foarte scurt vom vedea că se întâmplă fizic lucrurile în legătură cu stadionul”, a spus Răzvan Zăvăleanu, la Digi Sport.

Ce facilități va avea noul stadion

Construirea noului stadion Dinamo ar trebui să înceapă încă din primele luni ale lui 2024. Arena ar urma să aibă 25.000 de locuri și să beneficieze de facilități de cinci stele. Valoarea totală a investiției se va ridica la peste 140 de milioane de euro.

Ce va avea noua arenă

  • propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri;
  • spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori;
  • o boxă generoasă pentru presă;
  • spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant;
  • spații pentru spectatorii cu dizabilități;
  • un hotel, un restaurant;
  • un heliport care va deservi Spitalul de Urgenţă Floreasca;
  • tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren.

Citești și: Ionuț Negoiță anunță apocalipsa la Dinamo. ”Va fi o minune dacă nu retrogradează”

Arena va fi încadrată conform clasificărilor UEFA în categoria 4 Elite, adică la cele mai înalte standarde, ceea ce înseamnă că pot fi jucate şi finale ale Ligii Campionilor şi alte competiţii.

Stadionul din Timișoara, al doilea cel mai mare din țară

Și la Timișoara se construiește stadion nou și ar urma să aibă un aspect catalogat de autoritățile locale drept ”unic”, iar costurile se vor ridica la 137 de milioane de euro. Nu va avea pistă de atletism, nu va fi complet acoperit și va avea o capacitate de 32.000 de locuri.

Noul stadion din Timișoara va fi al doilea cel mai mare și mai scump din România, după Arena Națională din Capitală. Cea din București a costat 213 milioane de euro și are o capacitate de 55.635 de locuri.

Citește și: Top 10 cele mai populare stadioane din lume. Doar patru sunt din Europa. Ce arenă e pe primul loc

TOP 5 stadioane din România

  • 1. Arena Națională (București) – 55.635 de locuri
  • 2. Noul stadion din Timișoara – 32.000 de locuri
  • 3. Stadionul Steaua (București) – 31.254 de locur
  • 4. Stadionul Ion Oblemenco (Craiova) – 30.944 locuri
  • 5. Cluj Arena (Cluj-Napoca) – 30.335.
Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele