30 oct. 2023 | 12:02

Imagini îngrozitoare. Un jucător de hochei a murit după ce un adversar i-a tăiat gâtul cu lama patinei – VIDEO & FOTO

VIDEO
Imagini îngrozitoare. Un jucător de hochei a murit după ce un adversar i-a tăiat gâtul cu lama patinei - VIDEO & FOTO

Tragedie în sportul mondial. Un jucător de hochei a murit în timpul unui meci, după ce un sportiv rival l-a lovit din greșeală, iar lama patinei i-a tăiat gâtul.

Accident teribil, un jucător de hochei a murit

Un jucător de hochei din SUA a murit în urma unui accident îngrozitor pe care l-a suferit în timpul unei partide oficiale. Nenorocirea s-a întâmplat sâmbătă, 28 octombrie, la meciul în care s-au înfruntat Nottingham Panthers, și Sheffield Steelers, din grupa C a Challenge Cup din Marea Britanie. Adam Johnson avea 29 de ani și era legimitat la formația din Nottingham.

Evenimentul în urma căruia sportivul și-a pierdut viața a fost înregistrat în repriza secundă la scorul de 2-1 pentru Sheffield Steelers. Adam Johnson a fost lovit Matt Petgrave, iar lama patinei adversarului i-a secționat gâtul, au scris jurnaliștii de The Sun.

8.000 de suporteri au asistat îngroziți la momentul în care echipa medicală de la Nottingham Panthers a intrat de îndată pe teren, pentru a-i acorda lui Adam Johnson ajutor. Iar după aceea jucătorul a fost transportat de urgență la spitalul Sheffield. Medicii de acolo nu au putut să-l ajute, iar decesul lui a fost declarat în unitatea medicală.

„Nottingham Panthers este devastată să vă anunțe că Adam Johnson a murit în urma accidentului produs la Sheffield sâmbătă seară. Am vrea să transmitem condoleanțe familiei lui Adam, partenerei lui, și tuturor prietenilor lui, în aceste momente dificile.

Toți cei din club, începând de la jucători până la membri ai staff-ului și ai conducerii sunt devastați de moartea lui Adam.

Gândurile noastre se îndreaptă, de asemenea, către fanii și staff-ul ambelor cluburi, în special cei care au asistat sau s-au uitat la partidă, care vor fi devastați în urma veștii primite azi (n.r. – duminică)”, au transmis oficialii de la Nottingham Panthers.

Citește și: Veste îngrozitoare! O jucătoare de fotbal din națională și-a pierdut viața la doar 26 de ani

Federația Britanică de Hochei a amânat toate meciurile

În urma acestui eveniment tragic, Federația Britanică de Hochei a decis să amâne toate meciurile programate duminică.

„Federația Britanică de Hochei a luat decizia de a amâna toate meciurile programate duminică, 29 octombrie, în urma veștii conform căreia hocheistul Adam Johnson a decedat în urma unei ciocniri produse în partida dintre Sheffield Steelers și Nottingham Panthers.

Gândurile noastre se îndreaptă către familia lui Adam, prietenii și colegii lui în aceste momente incredibil de triste și de dificile. Dorim ca toată lumea să respecte intimitatea familiei lui Adam”, se spune în comunicatul oficial.

În urmă cu puțin timp, colegii jucătorului decedat au îmbrăcat echipamentul și i-au adus un ultim omagiu.

Adam Johnson a început să joace hochei încă din copilărie la echipa liceului Hibbing, iar în anul 2018 a jucat pentru echipa din NHL Pittsburgh Penguins. După 13 meciuri în cea mai importantă ligă de hochei a jucat la Malmo Redhakws (Suedia), Ontario Reign, Lehigh Valley Phantoms și Augsburger Panther (Germania). Cu Nottingham Panthers semnase la începutul acestui sezon.