28 oct. 2023 | 19:49

De ce s-a retras David Popovici de la concursul din Polonia. Motivul este incredibil

SPORT
De ce s-a retras David Popovici de la concursul din Polonia. Motivul este incredibil

David Popovici s-a retras în a doua zi de la Memorialul Marek Petrusewicz, găzduit de orașul Wroclaw din Polonia. Sportivul român s-a accidentat, iar antrenorul lui a dat detalii despre acest moment și a dezvăluit că a fost vorba de o probleme medicală cauzată de o greșeală din timpul cursei.

David Popovici s-a retras de la concursul din Polonia

David Popovici a avut un adevărat tur de forță luna aceasta. După ce a fost în Elveția și s-a impus în probele de 50, 100, 200 și 400 m liber de la memorialul „Michel Bally” de la Nyon, sportivul român a participat și în Polonia, la memorialul Marek Petrusewicz, găzduit de orașul Wroclaw. Înotătorul român a decis în mod surprinzător să spună „adio” competiției în a doua zi. S-a retras după proba de 50 de metri liber și nu a mai luat startul în probele de 100 de metri liber și 50 de metri fluture. Asta după ce în prima zi a câștigat proba de 200 de metri liber, în 1:44,08, și a încheiat pe locul 5 la 50 de metri liber, cu timpul de 21,84 secunde.

De ce a abandonat David Popovici

David Popovici nu a vorbit despre motivele care l-au determinat să abandoneze, dar antrenorul lui a spus că este vorba de o accidentare, chiar dacă „înotul este cel mai sigur sport”.

„În finala de la 50 de metri liber, de vineri seara, a făcut sosirea greșit și a resimțit impactul la nivelul cotului. Este cel mai sigur sport, dar se mai întâmplă”, a explicat antrenorul său, Adrian Rădulescu într-un comunicat din partea clubului Dinamo, unde este legitimat David.

„Echipa medicală a intervenit imediat, iar decizia a fost să-l oprim. Nu ne asumăm niciun risc. Naționalele sunt în două săptămâni, Europenele în șase săptămâni. David s-a antrenat sâmbătă dimineață, va face și după amiază, dar este mai bine să-l protejăm”, a punctat Adrian Rădulescu, într-un comunicat pe care clubul CS Dinamo l-a trimis la Agerpres.

David Popovici nu are probleme serioase medicale și va concura la Campionatele Naționale în bazin scurt, care vor avea loc între 9 și 12 noiembrie, în bazinul de la Otopeni. Sportivul vrea să pregătească în cel mai bun mod Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor și a decis să nu participe la Campionatele Mondiale găzduite de Qatar, din luna februarie.

„Decizia este să nu meargă la Doha. În principiu, este o decizie finală. Prioritizăm pregătirea”, a declarat antrenorul Rădulescu.