23 oct. 2023 | 13:00

Ce alcoolemie avea Mario Iorgulescu și ce droguri consumase în ziua accidentului. Fiul șefului LPF, dat în urmărire generală de poliția română

SPORT
Ce alcoolemie avea Mario Iorgulescu și ce droguri consumase în ziua accidentului. Fiul șefului LPF, dat în urmărire generală de poliția română

Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare, după ce a provocat un accident rutier în care a murit un om, în anul 2019. Curtea de Apel a dat publicității motivarea din care se vede cât alcool consumase fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, dar și că în momentul incidentului se afla sub influența cocainei. Datele din dosar sunt șocante!

Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire generală de poliția română

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare de Curtea de Apel București, după ce în prima instanță a primit 15 ani și 8 luni. Decizia de pe data de 18 octombrie este definitivă, iar fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a fost dat în urmărire generală de poliția română pentru că nu s-a prezentat, ca să fie reținut, în termen de șase ore, așa cum spune legea.

Potrivit site-ului Poliției Române, Mario Iorgulescu este născut în 1995 și ultima adresă cunoscută a fost în județul Ilfov. El este căutat după ce a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoare pentru omor. El are și o condamnare din anul 2021 într-un dosar în care a fost acuzat de complicitate la sechestrare de persoane.

Avocații lui susțin că nu se poate deplasa și că nici nu poate suporta detenția, din cauza unor probleme serioase de sănătate. Mario Iorgulescu se află în Italia, internat într-o clinică specială, după cum spun apărătorii lui și a fost audiat doar cu ajutorul mijloacelor electronice. Familia lui a decis să-l mute încă din septembrie 2019, la câteza zile, după ce a promovat accidentul rutier în urma căruia și-a pierdut viața un bărbat, tatăl a doi copii.

Date incredibile din dosarul lui Mario Iorgulescu

În motivarea de la Curtea de Apel apar câteva date incredibile care arată în ce stare se afla Mario Iorgulescu în momentul în care a provocat accidentul. Mașina lui se deplasa cu 143 de km/h, în momentul în care a pătruns pe contrasens și a lovit o mașină care circula regulamentar. Șoferul din Audi era sub influența substanțelor interzise, dar anchetatorii au stabilit că nu ar fi avut nicio șansă să evite accidentul.

Datele de analiză care îl privesc pe Mario Iorgulescu sunt teribile. Fiul șefului LPF consumase cocaină și era și beat, după ce testele au arătat o concentraţie de 1,96 g/l alcool pur în sânge.

„Potrivit datelor înscrise în buletinul de analiză toxicologică, la data de 08.09.2019, inculpatul Iorgulescu Mario avea o concentraţie de 1,96 g/l alcool pur în sânge la ora 5.06 şi o concentraţie de 1,76 g/l alcool pur în sânge la ora 6.06. De asemenea, mostra de urină recoltată la data de 08.09.2019, ora 5.42, testată cu metoda testului imunologic rapid, a furnizat rezultatul „pozitiv pentru cocaină”.

Buletinul de analiză toxicologică a fost completat la data de 13.09.2019 cu rezultatul analizei prezenţei/absenţei în organism a substanţelor psihoactive prin metoda GCMS a mostrei de sânge, rezultând benzoilecgonină 0,013 ľg/ml (în mostra de sânge). De asemenea, conform completării buletinului de analiză toxicologică, în mostra de urină s-au pus în evidenţă cocaină şi metabolit; diclofenac (metaboliţi); fentanil.

Totodată, prin raportul de expertiză medico-legală emis de INML, medicul legist a concluzionat următoarele: dacă se ţine seama de timpii de înjumătăţire a cocainei (0,7-1,5 ore) şi a benzoilecgoninei (2,57-5,10 ore), se poate aprecia că pe parcursul intervalului orar 02:50-03:03, în data de 08.09.2019, inculpatul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive de tipul cocainei, influenţă accentuată şi favorizată de alcoolemia asociată şi capabilă să modifice în sens nefavorabil capacitatea acestuia de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, se arată în motivarea instanţei.

Avocații lui Mario Iorgulescu au contestat în public decizia de la Curtea de Apel București și susțin că vor deschide un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Citești și: Lovitură de proporții în cazul Mario Iorgulescu. Instanța a spus în motivare că și victima consumase substanțe interzise