VIDEO Imagini rare cu un piton cu cap negru. Ce făcea animalul când a fost filmat, de fapt
O specie de șarpe pare să insiste prea mult pe ideea că „ești ceea ce mănânci”, iar acesta este pitonul cu cap negru.
Această specie trăiește în Far North Queensland, Australia, și este cunoscut, printre altele, pentru canibalism.
Vezi și: De ce au crescut șansele de a fi mușcat de un șarpe veninos: ce legătură are cu încălzirea globală
Pitonul cu cap negru, celebru pentru canibalism
Să vadă un piton cu cap negru înghițind pe altul nu era exact ceea ce Nick Stock, managerul sanctuarului de la Australian Wildlife Conservancy (AWC) Piccaninny Plains Wildlife Sanctuary, deja știa că se poate întâmpla.
De fapt, abia după ce s-a apropiat de șarpelel și-a dat seama că era martor la un caz de canibalism: un piton mai mare cu cap negru se strânsese în jurul celuilalt și deja începuse să-l digere.
„Din fericire pentru mine, dar nu din fericire pentru pitonul consumat, totul a durat aproximativ 15 minute de când am asistat pentru prima dată la constrângerea inițială până când pitonul și-a terminat masa și s-a întors în vizuina pe care o avea la doar aproximativ 3 metri distanță”, a spus Stock, descriind evenimentul, într-un comunicat.
Vezi și: Un pește a fost pe punctul de a ucide un șarpe. Cum a fost posibil
Potrivit specialiștilor, comportamentul este unul normal pentru această specie
Nu este un lucru neobișnuit să vezi un piton cu cap negru care mănâncă un alt șarpe, reptilele sunt o componentă principală a dietei, oricât de bizar ar suna.
„Am fost martor anterior la pitoni cu cap negru mâncând un șarpe maro de Est și un unul cu pete galbene, totuși, aceasta a fost prima dată când am văzut un piton cu cap negru mâncând un alt piton cu cap negru”, a mai spus acesta.
Administratorul sanctuarului a fost norocos; acest tip de comportament canibal este rareori surprins video în afara captivității, potrivit declarațiilor Helenei Stokes, ecologist al vieții sălbatice la AWC.
Cu toate acestea, Stokes nu a fost surprinsă de această activitate. „Pitonii cu cap negru preferă să mănânce reptile în detrimentul mamiferelor și se știe că mănâncă reptile mai mari, inclusiv șerpi veninoși, așa că nu sunt surprins că ar consuma un alt piton dacă s-ar ivi ocazia”, a explicat ecologistul.
Vezi și: Animalul rar care vine din Ucraina: a fost observat în România, cât de periculos este, de fapt