19 oct. 2023 | 22:35

Serena Williams dă în vileag totul despre cazul Simona Halep. „Pierderi devastatoare în afara terenului”. Momentul pe care fanii jucătoarei din SUA îl așteptau de un an

SPORT
Serena Williams dă în vileag totul despre cazul Simona Halep. „Pierderi devastatoare în afara terenului”. Momentul pe care fanii jucătoarei din SUA îl așteptau de un an

Serena Williams a dat de înțeles că ar fi trebuit să câștige finala de la Wimbledon cu Simona Halep, după ce jucătoarea din România a fost acuzată de dopaj, iar acum s-a decis să abordeze și acel moment. Jucătoarea din Statele Unite ale Americii a decis să publice două cărți, iar jurnaliștii de la The Guardian au aflat că vor fi abordate și dezvăluite multe teme foarte delicate.

Serena Williams a decis să publice două cărți. Ce va spune despre Simona Halep?

Serena Williams a fost prima jucătoare care „a săpunit-o” zdravăn pe Simona Halep, după ce jucătoarea din România a fost suspendată de tribunalul Sport Resolutions. Sportiva americană a dat de înțeles că ar fi vrut să ceară să i se acorde victoria din finala din anul 2019 de la Wimbledon, considerând că și în acel moment Halep a fost dopată. Este clar că acest subiect se va regăsi și în paginile uneia dintre cele două cărți pe care Serena Williams le-a scris și a anunțat că se pregătește să le publice.

„Atât de mult timp, m-am concentrat doar să câștig și nu m-am așezat niciodată să mă uit înapoi și să reflectez la viața și cariera mea. În ultimul an mi-a plăcut foarte mult să-mi petrec timpul cu familia mea pentru a sărbători realizările și a-mi explora celelalte pasiuni.Nu putea fi un moment mai bun pentru a putea prelua un proiect atât de personal, intim”, a declarat Serena Williams în The Guardian.

Citește și: Simona Halep, în pericol să piardă titlul de la Wimbledon, după declarațiile Serenei Williams?

Simona Halep și Serena Williams, sursa FOTO: PROFIMEDIA

„O explorare cu inima deschisă a experiențelor care i-au modelat viața”

Cele două cărți nu au încă titlu și nici nu a fost anunțată dată la care vor fi publicate, dar editorul Penguin Random House a anunțat că în paginile acestor lucrări se vor regăsi multe subiecte delicate, dar va fi vorba și despre „o explorare cu inima deschisă a experiențelor care i-au modelat viața”. Serena va dezvălui și cum s-a descurcat în acest sport dominat de bărbați și va vorbi despre „pierderile devastatoare de pe teren și din afara lui”.

Serena Williams s-a retras acum cinci luni și este una dintre cele mai importante nume din istoria tenisului feminin. Sportiva de 42 de ani a cucerit 73 de titluri de simplu și a câștigat 23 de turnee de Grans Slam, cu unul mai puțin decât Margaret Court.

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj, în luna septembrie a acestui an, de tribunalul Sport Resolutions. Jucătoarea a fost acuzată de dopaj și va încerca să-și salveze cariera și onoarea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Este ultima șansă pentru sportiva care a fost în două rânduri liderul clasamentului WTA. Jucătoarea se pregătește și de un proces cu firma care i-a livrat suplimentul nutritiv contaminat cu Roxadustat.

Ion Țiriac a îndemnat-o să-i dea în judecată și să le ceară 100 de milioane de euro celor care i-au amânat procesul mai bine de un an.