19 oct. 2023 | 14:16

Un fost căpitan de la FCSB dă din casă după scandalul pariurilor. ”Și eu am pariat. Făceam toți bilețele”

SPORT
Un fost căpitan de la FCSB dă din casă după scandalul pariurilor. ”Și eu am pariat. Făceam toți bilețele”

Fotbalul italian este zguduit de un nou scndal uriaș, la aproape 20 de ani de la celebrul ”Calciopolli”. De data aceasta, mai mulți jucători din națională au fost prinși că au pariat. Și un fost internațional român a recunoscut că a jucat la pariuri.

Fostul căpitan de la FCSB care a recunoscut că a pariat

Nicolo Fagioli (22 ani), mijlocașul lui Juventus, a fost primul deconspirat că paria la agenții ilegale. El a fost suspendat, dar alte două nume importante, Sandro Tonali (Newcastle United) şi Nicolo Zaniolo (Aston Villa), sunt anchetate.

În acest context, Dorin Goian, fostul fundaș al echipei naționale a vorbit despre scandalul pariurilor ilegale din Italia și a dezvăluit că și el a pariat în carieră, pe vremea când juca în Scoția, la Rangers. El a spus că avea doi colegi care puneau pe tablă, în vestiar, cotele pentru meciurile din ziua respectivă.

Un fost căpitan de la FCSB dă din casă după scandalul pariurilor. ”Și eu am pariat. Făceam toți bilețele”

Dorin Goian a fost jucătorla FCSB și Rangers. Sursa foto: Facebook

Nu am întâlnit jucători care să aibă viciul ăsta al pariurilor atât de mare, care să parieze sume mari cu scopul de a câștiga bani. Și eu am pariat.

Știu mulți jucători care au făcut-o. Important e să o faci de distracție. Vine weekend-ul, mai stai acasă, te mai uiți la meciuri. Important e să o faci la modul de distracție, nu cu scopul de a câștiga. Cu pariurile pierzi.

Și la Rangers se paria. Aveam doi colegi care puneau pe tablă, în vestiar, cotele pentru meciurile din ziua respectivă. Tu veneai la antrenament, mai trăgeai un jambier, un tricou pe tine, mai aruncai un ochi pe cote și la final puneai și tu 20 de lire, 30 de lire, făceai cotă de 5-6, să mai urmărești în ziua respectivă. Toți făceau asta. Era de distacție, nu se pariau sume de ordinul miilor de lire”, a declarat Dorin Goian, potrivit GSP.ro.

Dorin Goian a fost legitimat la Rangers între 2011 și 2013, iar în sezonul 2012 – 2013 a jucat sub formă de împrumuit la Spezia.

Nicolo Fagioli, datorie de trei milioane de euro la pariuri

Nicolo Fagioli (22 ani), mijlocașul lui Juventus, a dat declarații la Parchetul Federal și a făcut dezvăluiri uluitoare. El a admis că este dependent de pariuri și că a strâns datorii în valoare de trei milioane de euro Mai mult, mijlocașul a mărturisit că a primit amenințări, dacă nu își achită datoriile.

Am încetat să dorm noaptea. Cu cât a trecut mai mult timp, cu atât datoria mă obseda mai mult. Sumele pe care le datoram au continuat să crească și m-am gândit că doar dacă continui să joc îi voi recupera.

Citește și: Jucător la Juventus, suspendat pentru pariuri. Dezvăluiri uluitoare despre dependența sa și amenințări: ”Am încetat să dorm noaptea. Datoria mă obseda”

`O să-ți rupem picioarele` mi-au spus ei. Datoria a ajuns atât de mare încât chiar dacă aș fi câștigat la pariuri n-aș fi primit nimic, totul avea doar să se scadă din suma de bani pe care o datoram”, a declarat Nicolo Fagioli, potrivit Tuttosport.

Radu Drăgușin a fost implicat în scandalul pariurilor

În scandalul pariurilor din Italia a apărut și numele fundașului român de la Genoa, Radu Drăgușin. Nicolo Fagioli, care a fost coechipier cu acesta la echipa Primavera a ”Bătrânei Doamne”, a spus că a împrumutat bani de la fotbalistul român.

Radu Drăgușin a vorbit cu impresarul său, Florin Manea, despre cazul Nico Fagioli și a precizat că nu a știut că banii pe care i-a cerut împrumutut colegul său erau pentru pariuri. Mijlocașul italiam îi spusese că voia să-și cumpere un ceas.

Citește și: Anamaria Prodan, reacție dură despre scandalul de amploare din Italia: ”Am fost acuzată că sunt în mafia pariurilor”

”El încearcă să se mențină curat. Asta a deranjat cel mai tare. Mi-a zis uite, vreau să ajut pe cineva și mi se leagă numele de ceva care nu e normal, nu e nimic din ceea ce eu reprezint. I-am spus asta e, să îți fie învățare de minte pentru altă dată.

Din ce am înțeles eu de prin Italia are vreo două sau trei milioane de euro datorii. Mi-a zis să vă dau declarație din partea lui că nu a jucat niciodată în viața lui la pariuri. Și-a ajutat un coleg, atâta tot”, a fost reacția lui Radu Drăgușin transmisă prin impresarul său, potrivit ProSport.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele