18 oct. 2023 | 14:03

Ce a spus Radu Drăgușin după ce numele lui a apărut în scandalul pariurilor din Italia: ”Asta a deranjat cel mai tare”

SPORT
Ce a spus Radu Drăgușin după ce numele lui a apărut în scandalul pariurilor din Italia: ”Asta a deranjat cel mai tare”

Numele internaționalului român Radu Drăgușin apare în scandalul de amploare din Italia, unde jucători importanți au fost prinși că au pariat pe meciuri de fotbal. Fundașul a avut prima reacție și a spus ce s-a întâmplat, de fapt.

Radu Drăgușin, implicat în pariurile ilegale din Italia

În scandal pariurilor ilegale, în care sunt anchetați Nicolo Fagioli (Juventus Torino), Sandro Tonali (Newcastle United) şi Nicolo Zaniolo (Aston Villa), apare și numele internaționalului român Radu Drăgușin. Jucătorul ”Bătrânei Doamne” a declarat autorităților că i-a cerut 40.000 de euro sub formă de împrumut fundașului român.

”Lui Gatti i-am cerut 40.000 de euro, dar spunându-i că am nevoie de bani ca să-mi cumpăr un ceas și conturile mi-au fost blocate de mama. Drăgușin mi-a împrumutat 40.000 de euro în octombrie 2022”, a declarat mijlocașul lui Juventus, potrvit rechizitoriului Parchetului italian.

Nicolo Fagioli și Radu Drăgușin au fost colegi la juniorii celor de la Juventus, apoi au făcut pași diferiți în carierele lor. Italianul a rămas la torinezi, iar românul s-a transferat la Genoa.

Reacția lui Radu Drăgușin după ce numele lui a apărut în scandalul pariurilor din Italia

Nicolo Fagioli este jucătorul lui Juventus Torino. Sursa foto: Profimedia

Cum a reacționat Radu Drăgușin

Radu Drăgușin a vorbit cu impresarul său, Florin Manea, despre cazul Nico Fagioli și a precizat că nu a știut că banii pe care i-a cerut împrumutut colegul său erau pentru pariuri. Mijlocașul italiam îi spusese că voia să-și cumpere un ceas.

În plus, fundașul român s-a arătat foarte dezamăgit de faptul că numele său apare în acest scandal, mai ales că el nu a pariat niciodată.

El încearcă să se mențină curat. Asta a deranjat cel mai tare. Mi-a zis uite, vreau să ajut pe cineva și mi se leagă numele de ceva care nu e normal, nu e nimic din ceea ce eu reprezint. I-am spus asta e, să îți fie învățare de minte pentru altă dată.

Citește și: Scandalul pariurilor în fotbalul italian. Unul dintre cei mai importanți fundași ai Italiei ar fi implicat în rețea

Știi cum e, când ajuți pe cineva… nu trebuie să ajuți pe nimeni, doar pe familia ta, prietenii tăi. Știi cum e, au crescut împreună la juniori, aveau o relație bună la început.

Din ce am înțeles eu de prin Italia are vreo două sau trei milioane de euro datorii. Mi-a zis să vă dau declarație din partea lui că nu a jucat niciodată în viața lui la pariuri. Și-a ajutat un coleg, atâta tot”, a fost reacția lui Radu Drăgușin transmisă prin impresarul său, potrivit ProSport.

Nicolo Fagioli a fost suspendat și amendat

Nicolo Fagioli a fost găsit vinovat de încălcarea articolului 24 din codul fotbalului italian, care interzice pariurile la evenimentele fotbalistice organizate de FIGC, UEFA şi FIFA.

Citește și: Jucător la Juventus, suspendat pentru pariuri. Dezvăluiri uluitoare despre dependența sa și amenințări: ”Am încetat să dorm noaptea. Datoria mă obseda”

În acest context, mijlocașul a primit o suspendare de şapte luni după ce a recunoscut că a pariat pe meciuri de fotbal și o amendă de 12.500 de euro, a decis procurorul Federaţiei italiene de fotbal (FIGC). De asemene, va trebui să participe la şedinţe de tratament pentru a lupta cu dependenţa sa de jocurile de noroc.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele