15 oct. 2023 | 06:03

VIDEO Photoshop devine mai bun: Cum te va ajuta inteligența artificială să editezi mai ușor fotografiile

ACTUALITATE
VIDEO Photoshop devine mai bun: Cum te va ajuta inteligența artificială să editezi mai ușor fotografiile

Înainte de Adobe MAX, Adobe a prezentat un teaser pentru un instrument bazat pe inteligență artificială care ar putea revoluționa editarea fotografiilor.

Project Stardust este un motor de editare conștient de obiecte care poate identifica automat părți ale unei imagini.

Vezi și: Adobe nu vrea să rămână în urmă și apelează la inteligența artificială: ce știe să facă Firefly

Ce știe să facă instrumentul

Acesta permite utilizatorului să schimbe aspectele fundamentale ale unei fotografii în timp aproape real, ca și cum fiecare obiect ar exista într-un spațiu tridimensional.

În noul videoclip teaser, Adobe spune că Project Stardust le permite oamenilor să-și editeze fotografiile „ca și cum ar fi reale”.

Alte aspecte ale motorului de editare sunt și mai automatizate. De exemplu, când mai mulți oameni se află în fundalul unei fotografii, un buton „Eliminați elementele de distragere a atenției” identifică persoanele care nu sunt subiectul din fotografie și le elimină.

Într-o altă iportază, utilizatorul poate da click pe ținuta unui bărbat, creând o selecție precisă de îmbrăcăminte.

De acolo, schimbarea a ceea ce poartă persoana este atât de ușoară încât nu are nevoie decât de un click și un prompt.

Acest lucru ar putea fi extrem de util pentru fotografii de portret și fashion care doresc look-uri diferite fără ca modelul să aibă nevoie de o schimbare de ținută.

Vezi și: Angajații Adobe, nemulțumiți de inteligența artificială: Ce se întâmplă cu locurile de muncă

Firefly a primit, la rândul său, o îmbunătățire

De asemenea, Adobe a dat recent detalii o actualizare a sistemului său AI generativ, Firefly. În videoclipul teaser de mai jos, Adobe îți arată cum Firefly va fi util pentru editarea videoclipurilor, inclusiv pentru schimbarea stării generale și a aspectului unui videoclip folosind solicitări de text.

Între funcțiile AI din Photoshop, care le permit fotografilor să extindă cadrul unei imagini cu solicitări de text și viitorul motor Project Stardust, fotografii nu vor avea practic limite în manipularea unei imagini, totul cu doar câteva click-uri.

Vezi și: Adobe adoptă inteligența artificială: ce este Generative Fill, cum te ajută

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele