11 oct. 2023 | 08:54

Un nou ajutor financiar pentru pensionarii români, înainte de finele acestui an. Se dau 2.600 de lei pe lângă pensie, bilete de tratament

ACTUALITATE
Un nou ajutor financiar pentru pensionarii români, înainte de finele acestui an. Se dau 2.600 de lei pe lângă pensie, bilete de tratament

Pensionarii români primesc o nouă mână de ajutor de la statul român sub forma unor vouchere de tratament balnear. Noile bilete cu o valoare de 2600 de lei trebuie ridicate înainte de finele acestei săptămâni.

Aceasta este seria 15 de bilete pentru pensionarii vulnerabili și tocmai a fost confirmată disponibilitatea lor de Casa de Pensii Gorj, deși aplicabilitatea programului este la nivel național și nu doar în județul menționat. Este foarte importantă ridicarea biletelor de tratament înainte de finele acestei săptămâni.

Citește și: Bani gratis pentru pensionari, anunțul momentul de la Casa de Pensii. Se întâmplă până pe 4 septembrie, noi vouchere

Noi bilete de tratament pentru pensionari

În această săptămână, a fost aprobată acordare biletelor de tratament balnear pentru pensionari. În unităţile de tratament balnear ale Casei Naţionale de Pensii Publice urma să fie asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament. Nu toate locurile au fost ocupate, astfel că se fac suplimentări pe final de an.

Ca referință, conform datelor agregate de Casa Județeană de Pensii Gorj, începând de marți 10 octombrie, a fost confirmată suplimentarea biletelor de tratament balnear pentru Seria nr.15 din 2023, cu data de intrare în perioada 13 – 16 octombrie 2023.

„Astăzi, 10.10.2023, s-a primit suplimentarea biletelor de tratament balnear pentru seria nr.15/2023 cu data de intrare în perioada 13 – 16 octombrie 2023, in urmatoarele statiuni: Buziaș (6 locuri), Călimănești/Căciulata (25), Herculane (14), Olănești (10 ), Sovata (2), Vatra Dornei (4). Datorita timpului foarte scurt de la alocarea biletelor pana la plecarea in statiune, seria nr.15 va fi distribuita pe principiul „PRIMUL VENIT – PRIMUL SERVIT”, se arată în comunicatul de presă al instituției citate.

Citește și: Anunț important din partea Casei de Pensii: ce trebuie să știe toți pensionarii din România

Cine primește noile vouchere de tratament

Biletele de tratament pentru pensionarii români se eliberează doar beneficiarilor, după procesul de legitimare. În cazul în care se optează pentru un reprezentant, acesta are nevoie de procură autentificată din care să rezulte că mandatarul este împuternicit de către titular să ridice biletul de tratament balnear.

Programul biletelor de tratament, după cum a confirmat Daniel Baciu, are în spate o sumă aprobată de 300 de milioane de lei. Este pentru circa 115.000 de bilete la nivel național. La această oră, se încearcă suplimentarea cu încă 55 de mii de bilete, iar sejururile sunt de 16 zile, incluzând cazare, masă și tratamentul pentru pensionari.

„Înca din luna martie am inceput deja sa avem aceste bilete cu societatile de tratament balnear. (…) Aceste bilete sunt o forma de protectie acordata de Guvern pensionarilor pentru ca ca ei platesc 50% din valoarea pensiei diferenta pana la pretul real. Valoarea este de 2.600 lei, diferenta este suportata din bugetul asigurarilor naționale de stat”, a spus Daniel Baciu la România TV.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele