03 oct. 2023 | 19:12

A intrat pe teren, la Cupa Mondială, chiar în ziua în care a aflat că fiul său a murit. Colegii au plâns pe teren

SPORT
A intrat pe teren, la Cupa Mondială, chiar în ziua în care a aflat că fiul său a murit. Colegii au plâns pe teren

Momente crunte la Cupa Mondială de Rugby. Jurnaliștii de la Daily Mail scriu că în ziua în care Fiji a înfruntat Georgia, jucătorul Josua Tuisova a aflat că a murit fiul său, în vârstă de șapte, dar a preferat să intre pe teren, în loc să plece acasă să-l plângă și să participe la funeralii.

Josua Tuisova a intrat pe teren în ziua în care fiul său a murit

Daily Mail oferă o poveste cutremurătoare de la Cupa Mondială de Rugby găzduită de Franța. În ziua meciului în care naționala din Fiji a înfruntat Georgia, jucătorul Josua Tuisova a aflat că băiatul său a murit. Copilul avea șapte ani și suferea de o boală incurabilă.

„Cu inimi încărcate de tristețe, anunțăm trecerea în neființă a iubitului nostru Tito Micgabraph Donzel Ratulevu”, a transmis familia jucătorului de rugby, într-un comunicat oficial, conform Daily Mail.

În ciuda acestei dureri uriașe, sportivul din Fiji a preferat să nu plece acasă și chiar a jucat în partida respectivă. Naționala țării sale s-a impus cu 17-12 și are șanse mari să se califice în sferturile de finală ale competiției.

Jurnaliștii englezi scriu Josua Tuisova a fost la un pas să nu participe la această competiție, dar după ce s-a sfătuit cu familia, iar cel mic a insistat foarte mult, a decis să joace la Cupa Mondială de Rugby. Și s-a ținut atât de tare pe poziții încât nu a plecat din Franța nici ca să participe la funeraliile organizate marţi la Votua.

Momente emoționante la meciul Fiji – Georgia, de la Cupa Mondială de Rugby

Josua Tuisova a fost unul dintre cei mai buni jucători ai meciului cu Goergia, iar după fluierul de final a început să plângă, iar colegii l-au luat în brațe, încercând să-i aline din această durere teribilă. Jucătorul a semnat de curând cu echipa franceză Racing 92 Paris, iar oficialii din Fiji au anunțat Tuisova a decis să rămână în lot.

Duminică, Fiji va înfrunta Portugalia în ultimul său meci din Grupa C, în care „Flying Fijians” trebuie să obţină măcar un punct pentru a accede în sferturile Cupei Mondiale, pentru prima oară din 2007. Iar Josua Tuisova va fi din nou pe teren.

„Sunt foarte îngrijorat înaintea meciului cu Portugalia, trebuie să încercăm să ne facem jocul și să ne impunem”, a declarat selecționerul naționalei din Fiji.

Daily Mail a publicat mai multe fotografii în care Josua Tuisova apare alături de fiul său, iar pe site au fost chiar difuzate câteva imagini de la îmormântarea celui mic.