26 sept. 2023 | 11:02

Doliu în fotbalul românesc. A murit antrenorul care a condus FC Brașov în „dubla” cu Inter Milano, formația în care juca brazilianul Ronaldo

SPORT
Doliu în fotbalul românesc. A murit antrenorul care a condus FC Brașov în „dubla” cu Inter Milano, formația în care juca brazilianul Ronaldo

Fotbalul românesc îmbracă din nou haine cernite. Clubul Steagu Roşu Braşov a anunțat că a murit Adrian Hârlab, fost jucător și antrenor la FC Brașov. Tehnicianul avea 75 de ani și suferea de o boală necruțătoare.

A murit Adrian Hârlab, un nume important în fotbalul brașovean

Este din nou doliu în sportul românesc. A murit Adrian Hârlab, unul dintre cele mai importante nume din istoria fotbalului brașovean. Vestea a fost anunțată pe pagina de oficială de Facebook a clubului Steagul Roşu Braşov.

„Drum lin, Hârlab! Cu tristețe clubul nostu a luat la cunoștiință că astăzi, 26 septembrie 2023, fostul mare fundaș și antrenor stegar Adrian Hârlab a plecat dintre noi. Sincere condoleanțe familiei îndurerate”, a anunțat Steagul Roșu pe pagina de Facebook.

Adrian Hârlab avea 75 de ani și jurnaliștii de la Monitorul Expres scriu că se lupta cu o boală necruțătoare, iar în ultimele săptămâni situația lui medicală era tot mai serioasă.

CV Adrian Hârlab
Născut pe 26.08.1948
Debut în prima divizie: 11.03.1973, Steagul Roșu – CSM Reșița 5-1.
A evoluat la Electronica București 1969-1972, Steagul Roșu Brașov 1973-1977, ICIM Brașov 1977- 1980
Are 67 meciuri / 1 gol în prima divizie , toate pentru Steagul Roşu
În Cupa UEFA are 4 meciuri
Ca antrenor:

Antrenor în Liga 1: 15 jocuri (FC Brașov 1996/97, 1999/00, 2001/02; Corona 13/14)
Are 6 victorii, 4 rezultate, 5 înfrângeri

Adrian Hârlab a antrenat FC Brașov și Corona Brașov.

Adrian Hârlab, într-un meci pe banca formației FC Brașov. Sursa FOTO: Sport Pictures

Adrian Hârlab, antrenorul care a condus FC Brașov în dubla cu Inter Milano

Adrian Hârlab a fost antrenorul care a condus FC Brașov în dubla cu Inter Milano, din anul 2001, după ce „stegarii” au terminat campionatul pe locul trei. Duelul european a avut o semnificație deosebită pentru că în meciul tur a jucat din nou brazilianul Ronaldo Luis Nazário de Lima.

A fost duelul în care fostul câştigător al „Balonului de Aur” s-a întors pe teren după o accidentare foarte gravă. Echipa italiană era condusă de Hector Cuper și îi avea în lot Javier Zanetti, Clarence Seedorf şi Bobo Vieri, iar în această dublă a debutat în cupele europene și Marco Materazzi. FC Brașov a pierdut ambele partide cu 3-0.

Adrian Hârlab a avut oferte să plece din Brașov, dar a refuzat. Marele lui regret a fost că orașul nu mai are o echipă în prima ligă din România.

„Plânge sufletul în mine când văd că n-avem nicio echipă în primele două divizii, iar ditamai orașul tot nu are o arenă modernă, la 30 de ani de la Revoluție! Bine că facem stadioane pe la Alexandria…”, spunea Adrian Hârlab, într-un interviu acordat gsp.ro.