26 sept. 2023 | 08:46

Dezastru pentru Ianis Hagi. Presa din Spania anunță ce se va întâmpla cu fiul „Regelui”

SPORT
Dezastru pentru Ianis Hagi. Presa din Spania anunță ce se va întâmpla cu fiul „Regelui”

Ianis Hagi are deja probleme la Deportivo Alaves. Presa din Spania scrie că internaționalul român, împrumutat până la finalul sezonului de la Glasgow Rangers, și-a dezamăgit antrenorul la meciul cu Athletic Bilbao, primul în care a fost titular, iar etapa viitoare va fi din nou pe bancă. AS spune că „experimentul” nu a reușit.

Ianis Hagi și-a pierdut locul de titular la Deportivo Alaves

Ianis Hagi știa încă de când a semnat cu Deportivo Alaves că va avea viață grea pentru că un jucător împrumutat trebuie să arate că este mult mai bun decât rivalii de pe post ca să aibă șansa să joace. Doar că nu se aștepta ca lucrurile să fie atât de dure încă de la început.

Internaționalul român a fost în echipa de start în meciul cu Athletic Bilbao, dar și-a dezamăgit antrenorul, iar presa din Spania sugerează că și-a cam pierdut „creditul” încă după primul duel în care a fost titular. Jurnaliștii de la AS scriu că fiul „Regelului” va fi pe bancă în partida cu Celta Vigo.

„Experimentul Ianis Hagi nu a mulțumit pe nimeni și este oarecum normal ca românul să-i cedeze locul altuia. Probabil că Jon Guridi, pe care Ianis l-a înlocuit la întâlnirea cu Rayo, va reveni în formație din primul minut”, a scris ziarul AS.

Jurnaliștii de la Marca spun că lui Ianis Hagi îi va fi tot mai greu să joace pentru că antrenorul Luis Garcia este decis să facă schimbări importante în formula de start, dar vrea să se întoarcă și la sistemul de joc 4-3-3, folosit de basci ultima oară în urmă cu o lună, în deplasarea cu Getafe. Asta înseamnă că internaționalul român va avea de înfruntat o nouă provocare pentru că în această așezare îi este mult mai dificil să-și pună în valoare calitățile tehnice.

Ianis Hagi a fost titular la Alaves în meciul cu Athletic Bilbao. Sursa FOTO: Profimedia

Ianis Hagi, criticat în presa locală

Fanii nu au fost foarte încântați de prestația lui Ianis Hagi și au spus că se așteptau să ofere mai mult, dar nu și-au pierdut încă răbdarea. Dezamăgirea lor a fost ilustrată și de analizele din presa locală. Jurnaliștii au fost supărați că Alaves a pierdut pe teren propriu cu Bilbao și i-au criticat pe jucători, iar românul a fost unul dintre „favoriții” lor.

„În ciuda dorinței lui Ianis Hagi de a crea și a vocației clare de a filtra mingi, talentatul decar nu s-a simțit confortabil pe Mendizorroza. Mai ales atunci când echipa sa a căutat să pună presiune pe adversar”, au scris cei de la Noticias de Alava.

Concluzia este clară: Ianis Hagi nu va fi titular în duelul cu Celta Vigo, programat peste două zile, dar ar putea să apară în formula de start pe 1 octombrie, la partida cu Osasuna, când antrenorul va fi nevoit să introducă pe teren jucători mai proaspeți din punct de vedere fizic.

Sursa FOTO: Profimedia