19 sept. 2023 | 11:12

Istavan Kovacs, în centrul unui nou scandal uriaș după arbitrajul de la CFR – Petrolul. Gigi Becali îi aducea acuzații grave

SPORT
Istavan Kovacs, în centrul unui nou scandal uriaș după arbitrajul de la CFR - Petrolul. Gigi Becali îi aducea acuzații grave

Istvan Kovacs se află în centrul unui nou scandal după meciul CFR – Petrolul. El nu a acordat două lovituri de pedeapsă pentru prahoveni. După partida UTA – FCSB, Gigi Becali îl acuza pe central că are apartament în Cluj de la firma lui Nelu Varga, patronul CFR-ului.

”Nu ai voie să faci așa ceva!”

Istvan Kovacs a condus meciul CFR – Petrolul, scor 1-0, iar la final a ieșit scandal după două greșeli flagrante de arbitraj, ambele în favoarea gazdelor. Centralul din Carei a refuzat echipei ploieștene două penalty-uri clare.

În prima repriză, portarul Răzvan Sava l-a faultat în careu pe Musi, iar în partea secundă Ajeti l-a călcat pe Pedro în propriul careu, dar Istavn Kovacs nu a reacționat și nici cei din camera VAR nu au intervenit.

Istavan Kovacs, în centrul unui nou scandal uriaș după arbitrajul din meciul CFR - Petrolul. Gigi Becali îi aducea acuzații grave

Jucătorii Petrolului au cerut două lovituri de pedeapsă și meciul cu CFR. Sursa foto: Sport Pictures

La finalul partidei, Claudiu Tudor, președintele Petrolului, a avut un atac furibund la adresa lui Istvan Kovacs și a cerut ca acesta să nu mai arbitreze niciun meci al ”găzarilor”.

”Știam de când am văzut cine ne arbitrează că o să fim furați. Și noi, și băieții, eram siguri de asta. Nu ai voie să faci așa ceva! Este incredibil, nu ai voie să faci așa ceva! El este acolo, cel mai mare arbitru român. (…)

Nu ai voie să faci asemenea greșeli și cei de la VAR să nu zică că este penalty! Am vrea ca domnul Kovacs să nu ne mai arbitreze”, a declarat Claudiu Tudor.

Istvan Kovasc, acuzat de Gigi Becali

Istvan Kovasc s-a mai aflat în mijlocul unui scandal după partida UTA – FCSB, când roș-albaștrii au înregistrat primul eșec în campionat. Atunci s-a dictat un penalty împotriva FCSB-ului și doi jucători au eliminați, iar fratele centralului s-a aflat în camera VAR.

Gigi Becali a luat foc la momentul respectiv și a susținut că Szabolcs Kovacs l-a influențat decisiv pe centralul George Găman pentru a acorda penalty în favoarea arădenilor și a dezvăluit o presupusă legătură între frații Kovacs și CFR Cluj.

Citește și: Gigi Becali, ironizat de Neluțu Varga. „Lasă-l în pace, omul fură curent”. Patronul FCSB a fost avertizat că va fi dat în judecată

Mai mult, a mai spus atuncci că Istvan Kovacs ar avea un apartament cumpărat la un preț special, de la firma lui Nelu Varga, patronul CFR-ului.

”De unde au cumpărat ei apartamente? Ia întreabă-l! În ce apartament, în care bloc stă Istvan? Întreabă-l de unde a cumpărat el apartament? La ce preț a cumpărat? Trebuie făcute niște inestigații de integritate.

De ce nu face ceva de integritate federația? Să îl întrebe pe Istvan cât a dat pe apartament. De unde l-ai luat? Păi l-ai luat de la firma lui Nelu Varga. Și cât ai dat pe el? Ia să vedem. Ai dat cât a dat toată lumea? Nu? Păi vezi că e interesant”, declara Gigi Becali după meciul UTA – FCSB, din luna august.

Ce îi răspundea Istvan Kovacs lui Gigi Becali

Două zile mai târziu, Istvan Kovacs îi dădea replica lui Gigi Becali prin intermediul unui comunicat postat de Federația Română de Fotbal. Arbitrul recunoaștea că are două proprietăți în Cluj achiziționate cu credite bancare pentru care plătește rate, dar că nu sunt cumpărate de la patronul CFR-ului.

Citește și: Istvan Kovacs îi răspunde lui Gigi Becali după ce a fost atacat dur de patronul FCSB. Ce i-a transmis acesta: ”Cine susține altceva e un mincinos”

”Sunt curat și nimeni nu poate demonstra altceva în ceea ce mă privește. Cine susține altceva e un mincinos sau a fost prost informat”, transmitea Istvan Kovacs.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele