17 aug. 2023 | 16:25

Valve vrea să schimbe platforma Steam: ce se întâmplă cu prețurile jocurilor

ACTUALITATE
Valve vrea să schimbe platforma Steam: ce se întâmplă cu prețurile jocurilor

Valve poate face ca produsele să nu fie disponibile pentru cumpărare în regiunile în care acestea nu îndeplinesc pragurile.

Valve a actualizat politica de prețuri minime a Steam pentru unele monede care nu sunt USD, ceea ce ar putea afecta cei care vând jocuri și expansiuni pentru mai puțin de echivalentul a 5 USD. Compania a avertizat editorii și dezvoltatorii că mutarea ar putea duce la ca jocurile și DLC-urile să folosească prețuri mai mici să nu fie disponibile pentru cumpărare în unele regiuni dacă nu fac ajustări, în timp ce este posibil să nu poată oferi reduceri la fel de profund ca înainte.

Potrivit Valve, scopul politicii revizuite este de a alinia prețurile minime cu conversiile valutare recomandate de compania în octombrie anul trecut. Acesta a actualizat acele recomandări „pentru a se ajusta pentru unele valute care au variat semnificativ în valoare în timp”.

O decizie ciudată

Ca atare, prețul de bază pentru un joc sau extindere trebuie să fie cel puțin echivalentul a 99 de cenți. Prețul minim pentru un joc sau DLC cu reducere este echivalentul a 49 de cenți.

Este posibil ca dezvoltatorii și editorii să fie nevoiți să modifice prețul produselor lor în unele țări. După cum notează dezvoltatorul de jocuri, ei vor trebui să fie atenți și la modul în care gestionează reducerile. Editorii și dezvoltatorii de jocuri care costă de obicei 4,99 USD sau mai puțin vor trebui să se asigure că evită să treacă sub pragul în timpul vânzărilor. Valve oferă instrumente de gestionare a prețurilor și reduceri pe Steam pentru a-i ajuta să rezolve astfel de probleme.

Mișcarea poate afecta și jucătorii care creează conturi Steam în diferite țări pentru a profita de diferențele regionale de preț. Deși noile praguri nu vor afecta neapărat jocurile de succes, ele ar putea face oarecum mai puțin viabilă pentru jucători să-și schimbe locația virtuală în Turcia și Argentina pentru a lua o pungă de jocuri indie și alte titluri cu reduceri profunde.