05 aug. 2023 | 14:30

O scară care duce „spre nicăieri” s-a vândut cu 32.000 de dolari în Londra. Ce planuri are proprietarul

ULTIMA ORĂ
O scară care duce „spre nicăieri” s-a vândut cu 32.000 de dolari în Londra. Ce planuri are proprietarul

O scară dezafectată cu patru etaje, aflată în spatele unei filiale Starbucks din sud-vestul Londrei, a devenit cea mai recentă proprietate ciudată scoasă la vânzare pe „piața imobiliară febrilă” din Londra, scrie The New York Times. Acesta s-a vândut cu suma de 32.000 de dolari.

O achiziție bizară. Ce spun specialiștii

Un antreprenor a văzut ceea ce alții nu au văzut și acum deține setul de scări nefolosite, care sunt atașate în spatele unei clădiri suburbane. Chiar și după standardele pieței imobiliare încinse din Londra, era o proprietate cu o atractivitate aparent limitată: o scară nefolosită, atașată în spatele unei clădiri suburbane, lângă o parcare.

Cu toate acestea, scara metalică cu patru etaje, închisă de panouri translucide, a fost vândută la licitație marți dimineață pentru 25.000 de lire sterline (aproximativ 32.000 de dolari), cu 20% mai mult decât oferta de pornire.

Simon Squibb, antreprenorul de lungă durată care a cumpărat casa scării, a declarat că a văzut ceea ce anunțul de proprietate a numit „potențialul de dezvoltare” al acesteia.

Squibb a cofondat recent HelpBnk, o companie care sprijină antreprenorii în devenire, probabil cu ajutorul noii sale scări.

Ce e atât de special la scările care duc spre nicăieri

Planul este de a ajuta alte persoane să înființeze sau să învețe să înființeze companii de pe casa scării prin oferirea de birouri (probabil câte unul pe fiecare palier) sau de a o folosi pentru a afișa reclame, a declarat Jack Whettingsteel, 22 de ani, director de marketing al HelpBnk. HelpBnk nu are în prezent un spațiu de birouri.

Scara a ieșit din uz după ce clădirea de birouri din care făcea parte a fost transformată în locuințe în 2016. De asemenea, nu era folosită ca scară de incendiu și nu poate fi mutată în altă parte, potrivit lui James Paterson, negociatorul care se ocupă de proprietate.

Scara se află în Twickenham, un cartier din sud-vestul Londrei care găzduiește stadionul național de rugby al Angliei, precum și un venerabil studio de film. Dezvoltatorii care au făcut conversia au fost, de asemenea, vânzătorii de marți.

Paterson a declarat că, deși a vândut „multe lucruri unice de-a lungul anilor”, casa scării a fost o premieră. Același sentiment a fost exprimat și de către adjudecătorul din sala de bal a hotelului din centrul Londrei unde a avut loc licitația de marți.

„Acesta este un lot interesant”, a spus adjudecătorul, Christopher Glenn. În 35 de ani, „nu cred că am mai vândut vreodată o casa scării liberă”, a spus el.

A urmat un scurt război al licitațiilor, unii ofertanți online încercând să supraliciteze oferta domnului Squibb, care se afla în sală, dar fără succes. Odată ce a căzut ciocanul, dl Squibb a exclamat: „Am reușit!”.

Squibb a declarat că ar fi continuat licitația dacă ar fi existat mai multă concurență, spunând că era sigur că vrea să cumpere casa scării. Dar, a recunoscut el, „este greu de știut cât valorează”.

El a spus că va solicita autorizațiile necesare pentru a transforma proprietatea în birou pop-up și poate chiar va adăuga câteva paturi. „Cu autorizația de construire potrivită, vom dormi acolo”, a spus el. (Și fără ea, a spus el, există întotdeauna opțiunea de a urca și coborî scările, adăugând „vom fi cu toții în formă).

Squibb auzise despre casa scării cu doar 48 de ore înainte de a deveni proprietarul ei de drept și nu o văzuse fizic. Deși s-a declarat mulțumit de achiziția sa, a spus că nu a vrut să o închirieze sau să facă bani din ea. „Prețurile locuințelor sunt scăpate de sub control”, a spus el.

Când a fost întrebat despre utilități precum încălzirea, instalațiile sanitare și Wi-Fi, Squibb a spus că va găsi răspunsuri la toate aceste întrebări. Iar în cel mai rău caz, există un Starbucks în apropiere, a spus el.

„Nu sunt sigur că este cea mai bună investiție”, a spus Whettingsteel, ofițerul de marketing al HelpBnk, „dar o vom transforma în cea mai bună investiție”.