04 aug. 2023 | 13:25

Dezvoltatorii au declarat război total trișorilor. Ce se întâmplă cu jocul Destiny 2

ACTUALITATE
Dezvoltatorii au declarat război total trișorilor. Ce se întâmplă cu jocul Destiny 2

Studioul Destiny 2 a intentat un nou proces împotriva producătorilor trucului Ring-1.

În ultimii ani, Bungie a fost foarte agresiv în căutarea producătorilor de cheaturi din Destiny 2 și nu se sfiește deloc să spună asta. Pe baza liniei de deschidere a celei mai recente acțiuni legale, intentată împotriva producătorilor și vânzătorilor de cheaturi Ring-1, nu are intenția să se oprească în curând.

Acțiunea a început de fapt în mai 2021, când Bungie s-a alăturat Ubisoft pentru a depune un proces comun împotriva Ring-1. Cele două companii au ajuns la o înțelegere cu trei dintre cei patru inculpați numiți în caz la sfârșitul anului 2022, dar a patra nu a răspuns la proces, așa că Bungie și Ubisoft au solicitat o hotărâre implicită de 2,2 milioane de dolari.

Judecătorul din cauză a respins acea cerere însă, hotărând că cel de-al patrulea inculpat „nu era un dezvoltator inițial al software-ului sau un participant inițial în întreprinderea Ring-1”, ci părea a fi „asemănător cu un reprezentant al serviciului pentru clienți. ” Această decizie însemna că inculpatul nu va trebui să plătească nimic. Mai rău, site-ul Ring-1 a rămas online.

Noul proces, intentat la 1 august, numește alți 10 inculpați (majoritatea dintre ei sub numele de pseudonim) împreună cu 40 de „John Does” și începe cu o declarație explozivă: „TZilele în care trișorii Destiny 2 erau liberi să se angajeze într-un asalt angro asupra jocului Destiny 2 și comunității sale fără teama de consecințe s-au încheiat.”

Multe procese

Acest costum se bazează în mare parte asupra victoriilor anterioare ale Bungie asupra producătorilor de cheaturi, menționând că au vizat în mod special „entitățile corporative și persoanele care profită din producerea, vânzarea, sprijinirea și proliferarea în alt mod a software-ului de fraudă”.

Hotărârile din acele procese „au confirmat în mod repetat că vânzarea și utilizarea software-ului de înșelăciune încalcă o serie de legi federale și de stat, încalcă contractele utilizatorilor cu Bungie (Acordul de licență pentru software limitat, sau „LSLA”, care guvernează accesul la Destiny 2) și reprezintă o bază pentru răspunderea delictuală semnificativă.”

Aceste victorii au fost raportate pe scară largă, a spus Bungie, ceea ce înseamnă că inculpații Ring-1 sunt bine conștienți de acum că acțiunile lor sunt ilegale și au avut timp mai mult decât suficient pentru a le anula în mod voluntar. Și totuși au continuat să creeze și să vândă software-ul lor de trișat, „siguri în convingerea că pot evita consecințele pentru acesta”.

Procesul continuă să definească diferitele părți implicate, eforturile Bungie de a descuraja trișorii și persistența Ring-1 în eludarea acelei lucrări, inclusiv încălcarea drepturilor de autor, încălcările civile RICO [Organizațiile influențate de racket și corupție] – fraudă electronică, încălcare penală a drepturilor de autor și spălarea banilor — încălcări ale DMCA, încălcări ale Legii privind frauda și abuzul informatic, conspirație civilă și multe altele.

Având în vedere șirul de victorii ale lui Bungie în instanță, m-aș aștepta ca acest proces să se termine cam la fel: cu niște bani de rezervă pentru Bungie și un alt producător de cheaturi dispărut. Deocamdată, totuși, Ring-1 este încă online și încă mai vinde cheaturi „nedetectate”, pentru 59 USD pe lună.