După 10 ani în străinătate, afacerea cu care a dat lovitura le aduce grămezi de bani în România
Tot mai numeroase sunt poveștile de viață cu români ce revin acasă după ani grei de muncă în străinătate și reușesc aici să pună bazele unor afaceri din care să-și întrețină familia, fără să mai fie nevoie să se sacrifice departe de casă și de locurile natale.
Este și povestea de succes a lui Ionuț Crăciun, un tânăr originar din Ghimpețeni, județul Olt.
Omul nostru constituie un exemplu veritabil de perseverență, muncă și speranță și ar trebui să ne insufle tuturor ideea că, dacă vrei ceva cu adevărat și lupți pentru lucrul respectiv, mai devreme sau mai târziu reușești să-ți îndeplinești idealul.
După ce un deceniu a muncit printre străini, departe de casă, dar mereu cu sufletul în România, acesta a revenit pe meleaguri mioritice, unde s-a apucat de antreprenoriat, scriu cei de la Reporter24.
Așa tineri să tot aibă România. Lasă Occidentul, ca să vină să facă bani acasă
Experiența în munca din agricultură, pe care a căpătat-o atât în Anglia, cât și în Irlanda, l-au ajutat să nu se descurajeze la venirea acasă și să spere că e capabil să pună aici ceva pe picioare, profitabil, competitiv și care să-l ajute să aibă un stil de viață decent, fără privațiuni și fără să ducă grija zilei de mâine.
Astfel, acasă bărbatul continuă munca familiei sale în agricultură și ajută ca business-ul lor să capete un nou contur, să prospere și evolueze așa cum nimeni nu și-ar fi imaginat înainte.
„Este o activitate în care toată familia este angrenată, de la mic la mare. Cel mai mic membru al familiei este fetiţa de un an aproape, care stă acasă şi ne a aşteaptă, apoi suntem eu, soţia, mama şi tata. Şi generaţia de dinainte a cultivat pepeni şi e o îndeletnicire rămasă în familie.
Anul acesta avem două hectare de pepeni, două hectare de varză, două hectare, aproape trei, de usturoi. Recoltăm şi vindem în funcţie de sezon. Acum, vara, merg pepenii, iar toamna usturoiul şi varza.
Înainte de anul acesta, până să mă implic eu, părinţii mei vindeau tradiţional, prin sate. Mergeau cu maşina, cu căruţele şi vindeau ambulant. Acum am reuşit să luăm un loc în Piaţa Zahana din Slatina, mai avem şi la Piteşti şi încercăm să ne promovăm produsele aşa cum putem”, a declarat Ionuț, citat de rotalianul.com.