14 iul. 2023 | 08:45

Cele mai bune aeroporturi din lume: doar aici scapi de stres și nervi în vacanța de vară

ACTUALITATE
Cele mai bune aeroporturi din lume: doar aici scapi de stres și nervi în vacanța de vară

A venit sezonul vacanțelor și toți vrem să avem o experiență cât mai plăcută când zburăm. Iată cele mai bune zece aeroporturi internaționale din lume.

De ce este nevoie pentru a fi printre cele mai bune aeroporturi din lume? Deși fiecare are propriile criterii pentru a determina ceea ce face un aeroport cu adevărat grozav, AirHelp consideră că aeroporturile sunt cel mai bine judecate în funcție de performanța la timp, de calitatea facilităților și, desigur, de opinia clienților.

La urma urmei, funcția principală a unui aeroport este de a servi drept punct de plecare și de sosire pentru călători și mărfuri, astfel încât punctualitatea, confortul și recenziile pasagerilor ar trebui să aibă prioritate atunci când le evaluăm. În 2022, AirHelp Score a făcut exact acest lucru, clasând cele mai bune aeroporturi din lume pe baza acestor valori.

Începem lista în ordine descrescătoare.

10. Aeroportul Internațional Jeju (CJU)

Pe locul 10 printre cele mai bune aeroporturi din lume se află Aeroportul Jeju din Coreea de Sud, cu un scor de performanță la timp de 8,89 din 10. Aeroportul Jeju servește drept principala poartă către orașul și insula Jeju, o destinație turistică populară renumită pentru plaje pitorești și Insula Vulcanică Jeju, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

9. Aeroportul Internațional Dubai (DXB)

Fiind cel mai aglomerat aeroport din lume în ceea ce privește traficul internațional de pasageri, este o performanță deosebit de impresionantă faptul că Aeroportul Internațional Dubai se clasează pe locul 9 cel mai bun aeroport din lume. Facilități de clasă mondială și un aspect cu adevărat gigantic îi permit să găzduiască până la 90 de milioane de pasageri pe an. De fapt, Terminalul 3 al DXB este cel mai mare terminal aeroportuar din lume și a doua clădire ca mărime din lume după suprafață – peste 1.713.000 de metri pătrați.

8. Aeroportul Internațional Seul Gimpo (GMP)

Fostul aeroport principal din Seul, până când a fost înlocuit de Aeroportul Internațional Incheon în 2001, Aeroportul Internațional Seoul Gimpo este încă un hub cheie pentru zboruri interne și internaționale și este ușor accesibil prin transportul public. De asemenea, este mai aproape de oraș decât Aeroportul Incheon.

7. Aeroportul São Paulo Congonhas (CGH)

Unul dintre cele mai vechi dintre cele patru aeroporturi care deservesc São Paulo, Aeroportul Congonhas a fost deschis pentru prima dată în 1936. Deoarece este situat aproape de centrul orașului, este mereu plin de călători. Deși este vechi, aeroportul a fost modernizat cu câțiva ani în urmă, înainte ca São Paulo să găzduiască Cupa Mondială FIFA 2014.

6. Aeroportul Internațional Tancredo Neves Belo Horizonte (CNF)

Cu o performanță excelentă la timp de 8.78, Aeroportul Internațional Belo Horizonte este încă o intrare braziliană pe lista cu cele mai bune aeroporturi din lume. La fel ca și Aeroportul Congonhas din São Paulo, acesta a fost, de asemenea, modernizat înainte de Cupa Mondială FIFA 2014. Pasagerii îi laudă interiorul mare și luminos, cu o mulțime de spații pentru a te așeza și a te relaxa în timp ce aștepți zborul.

5. Aeroportul Internațional Hyderabad Rajiv Gandhi (HYD)

Numit după fostul prim-ministru al Indiei, Rajiv Gandhi, Aeroportul Internațional Hyderabad Rajiv Gandhi este lăudat pentru facilitățile sale moderne și opțiunile excelente pentru alimente și magazine. De fapt, dintre primele 10 aeroporturi din lista noastră, HYD are cel mai mare punctaj în ceea ce privește mâncarea și magazinele, cu un impresionant scor de 8,93 din 10. Pasagerii îi laudă, de asemenea, accesibilitatea și ușurința în navigare, care beneficiază de un plan de etaj conceput pentru a fi ușor de utilizat, cu semnalizare intuitivă, astfel încât să știi exact unde să mergi când este timpul să găsești poarta.

4. Viracopos – Aeroportul Internațional Campinas (VCP)

Aeroportul Viracopos – Campinas din Brazilia este un important hub de marfă și al doilea cel mai aglomerat aeroport de marfă din țară. Benzile expres dedicate traficului de curierat îl fac deosebit de eficient. Și acest lucru nu se limitează doar la marfă – pasagerii laudă, de asemenea, aeroportul pentru controalele sale de securitate, planul de etaj bine organizat și semnalizarea clară. De fapt, mulți pasageri spun că este atât de bine planificat încât este „dificil să te pierzi”.

3. Aeroportul Internațional Tokyo Narita (NRT)

Cel mai aglomerat aeroport din Japonia, Aeroportul Internațional Tokyo Narita, se clasează în mod constant printre cele mai bune aeroporturi din lume datorită performanței sale impresionante la timp de 8.49. Este, de asemenea, îndrăgit de pasageri, care îi laudă personalul excepțional de prietenos și de ajutor, facilitățile curate și moderne și, desigur, siguranța. Ceea ce este unic la aeroport este că are mai mulți roboți de securitate care patrulează întreaga unitate, astfel încât să știi că întotdeauna există cineva (sau mai bine zis, ceva) care se îngrijește de tine și de bunurile tale.

2. Aeroportul Internațional Recife/Guararapes–Gilberto Freyre (REC)

Unul dintre cele mai bune aeroporturi din Brazilia, Aeroportul Recife/Guararapes–Gilberto Freyre este lăudat pentru ușurința de acces, personalul prietenos și zona de îmbarcare accesibilă. Deși inițial era un aeroport relativ mic, acesta a fost și el modernizat pentru Cupa Mondială FIFA din 2014. Terminalul de pasageri a fost renovat și s-au adăugat noi căi de zbor pentru a crește capacitatea sa de a deservi peste opt milioane de pasageri pe an. Alături de avioanele civile de pasageri, Aeroportul Guararapes împarte și unele facilități cu Baza Forțelor Aeriene Recife a Forțelor Aeriene braziliene.

1. Aeroportul Internațional Haneda din Tokyo (HND)

Pe locul 1 se află Aeroportul Internațional Tokyo Haneda. Votat frecvent ca fiind unul dintre cele mai bune aeroporturi din lume de către presă și pasageri deopotrivă, pentru facilitățile sale excelente și ușurința în utilizare, strălucește cu adevărat prin performanța sa la timp de 8,83 din 10, făcându-l cel mai punctual aeroport din lume.

Este, de asemenea, cunoscut pentru restaurantele, magazinele și saloanele sale grozave și pentru o multitudine de automate de unde poți obține orice, de la gustări la jucării și chiar electronice. Pentru escale mai lungi, poți să te cazezi într-un hotel-capsulă pentru un pui de somn sau să intri în piscina lor cu izvoare termale, deschisă nonstop, pentru o adevărată experiență onsen japoneză, indiferent când ai zborul. O experiență unică de aeroport care merită să fie încoronată în topul celor mai bune aeroporturi din lume pentru 2022.

Foto: Shutterstock