Cum arată cea mai mică geantă din lume. S-a vândut pentru peste 63.000 de dolari. Foto
Cea mai mică geantă din lume este cu adevărat minusculă și abia vizibilă cu ochiul liber, măsurând doar 657 pe 222 pe 700 de microni, adică aproximativ 0,76 milimetri. Aceasta a fost vândută miercuri în cadrul unei licitații online cu peste 63.000 de dolari.
Geanta ”microscopică”, mai mică decât sarea grunjoasă
”Geanta microscopică”, așa cum a fost numită, este creația grupului MSCHF, cu sediul în Brooklyn. Acesta susține că poșeta este suficient de îngustă pentru a trece prin urechea unui ac și că este mai mică decât un cristal de sare de mare grunjoasă.
Abia vizibilă cu ochiul liber, geanta minusculă este verde-gălbuie fluorescentă și se bazează pe un design popular al Louis Vuitton – deși este opera unui colectiv de artă din New York, nu a mărcii de lux în sine.
O fotografie promoțională arată designul mai în detaliu, dezvăluind monograma „LV”, semnătura Louis Vuitton. Geanta pare să fie inspirată din modelul OnTheGo al brandului francez, care se vinde în prezent în mărime naturală la prețuri cuprinse între 3.100 și 4.300 de dolari.
Grupul MSCHF a precizat că pasiunea din industria modei pentru gențile mici a făcut ca acestea să fie „tot mai abstractizate”, până în punctul în care aceste accesorii au devenit „pur și simplu un semn de marcă”.
Cea mai mică geantă din lume, vândută împreună cu un microscop
Cea mai mică geantă din lume a fost făcută cu ajutorul polimerizării cu doi fotoni, o tehnologie de fabricație folosită pentru imprimarea 3D a unor piese din plastic la scară mică. Aceasta a fost vândută alături de un microscop echipat cu un ecran digital prin care poate fi văzută, potrivit CNN.
Vânzarea a fost găzduită de Joopiter, o casă de licitații online fondată de muzicianul, producătorul discografic și designerul american Pharrell Williams. El este director de creație pentru îmbrăcăminte pentru bărbați la Louis Vuitton.
Fondat în 2016, grupul MSCHF a ajuns pe prima pagină a ziarelor cu așa-numitele sale „picături”, proiecte artistice care deseori ironizează – și în același timp profită de pe urma – capitalismului. Grupul a fost dat în judecată de Nike pentru „Satan Shoes”, o serie de 666 de perechi de adidași Nike modificați, cu simboluri satanice și picături de sânge uman real. Disputa a fost în cele din urmă soluționată pe cale amiabilă.
Cunoscut pentru că a provocat lumea artei pentru excesele sale – fie că a vândut desene falsificate ale lui Andy Warhol sau a tăiat tablourile lui Damian Hirst – colectivul MSCHF și-a îndreptat atenția și către moda de lux.
În 2021, grupul a sfâșiat patru genți Birkin pentru a crea sandale (denumite „Birkinstocks”) pe care le-a oferit cu până la 76.000 de dolari perechea. Mai recent, cizmele sale de cauciuc caricaturale, cunoscute sub numele de „Big Red Boots”, au devenit o senzație virală după ce au fost purtate de vedete precum Doja Cat, Iggy Azalea și Janelle Monáe.