Bitcoin, din nou ”pe cai mari”: ce s-a întâmplat cu cea mai cunoscută monedă virtuală
Bitcoin pare să-și fi revenit, în ultima perioadă, astfel că prețul său a urcat la cel mai înalt nivel din ultimul an. Rămâne de văzut, totuși, cât timp va reuși să rămână pe această poziție.
Cea mai cunoscută și utilizată monedă virtuală din lume și-a recâștigat terenul pierdut, în ultima perioadă, fiind stimulată, în mod special, de interesul marilor grupuri de pe Wall Street, informează agenția de presă AFP.
Bitcoin și-a revenit, dar rămâne de văzut pentru cât timp
După ce au apărut mai multe anunțuri cu privire la planurile pentru pentru produse financiare susținute de criptomonede, care au dus, în mod absolut inevitabil la creșterea prețului Bitcoin, în ultimele sesiuni, cotația a urcat săptămâna trecută, mai exact în ziua de vineri, cu peste 4%.
În acest fel a fost atins cel mai ridicat nivel din iunie 2022, la 31.410,93 dolari, informează G4Media.
Dacă ești curios, află că Bitcoin valorează astăzi (la ora scrierii acestui articol) 138.294,25 de lei, cu o ușoară scădere de 0,22%, față de situația prezentată mai sus, valabilă pentru ziua de vineri a săptămânii trecute.
Bitcoin este un activ digital proiectat pentru a funcționa ca un mijloc de schimb valutar care se folosește de criptografie pentru a controla crearea de monedă și managementul său, în loc să se bazeze pe autorități centrale.
Creatorul bitcoin, Satoshi Nakamoto, a integrat în 2009 mai multe idei ce existau deja în comunitatea cypherpunk pentru a crea moneda bitcoin.
De-a lungul timpului, Bitcoin a cunoscut o creștere rapidă și a devenit o monedă semnificativă la nivel global. De la mijlocul anilor 2010 încoace, unele întreprinderi globale au început să accepte plăți în Bitcoin, pe lângă monedele tradiționale.
În perioada de dinainte de Bitcoin, au existat o serie de tehnologii de monede digitale bazate pe protocolurile ecash ale lui David Chaum și Stefan Brands. Conform Wikipedia, Adam Back a dezvoltat sistemul hashcash, o schemă de tipul proof-of-work pentru controlul de spam.
Primele propuneri pentru criptomonede digitale distribuite au fost sistemul de „b-money” al lui Wei Dai și modelul bit gold al lui Nick Szabo.
Hal Finney a dezvoltat sisteme „reutilizabile de tip proof-of-work”, folosind algoritmul proof-of-work hashcash.
Prima tranzacție cu Bitcoin a avut loc în data de 12 ianuarie 2009, când Satoshi i-a trimis 10 Bitcoin lui Hal Finney.