21 iun. 2023 | 14:27

Prima reacție din partea părinților victimelor de la Colectiv, după achitarea lui Piedone. ”S-a lăsat calea de eliberare de la început”

ULTIMA ORĂ
Prima reacție din partea părinților victimelor de la Colectiv, după achitarea lui Piedone. ”S-a lăsat calea de eliberare de la început”

Eugen Iancu, tatăl unui tânăr care a murit în urma incendiului de la clubul Colectiv, care a devenit între timp vocea Asociației Colectiv GTG 3010, a spus că se aștepta la eliberarea lui Cristian Popescu Piedone și că arestarea acestuia a avut loc doar pentru a ”închide gura străzii”.

Tatăl unei victime Colectiv, despre eliberarea lui Piedone

Înainte de a fi achitat, Cristian Popescu Piedone mai avea de executat aproximativ trei ani din sentința de patru ani pe care o primise, ce fusese redusă de la 8 ani și 6 luni, cât a fost cea pronunțată în primă instanță.

Eugen Iancu, tatăl lui Alex, care a murit din cauza infecțiilor nosocomiale după ce a mers singur la spital, în urma incendiului, cu arsuri la câteva degete, a reacționat la achitarea lui Piedone.

”Era, dacă pot să spun așa de așteptat de la prima decizie. În momentul în care eliberezi directoarele dar reții primarul, era normal. Justiția și-a făcut treaba față de … să spunem că în mod normal trebuiau arestate și directoarele. Ele erau principalele vinovate, ele au depus semnăturile peste care primarul a semnat. Din punctul meu de vedere s-a lăsat calea de eliberare de la început.

A fost doar o arestare pentru a închide gura străzii. Să ne arate că, domnule noi condamnăm. Eu era sigur că se va întâmpla asta încă de anul trecut.”, a spus Eugen Iancu.

”Nimănui nu îi pasă”

Eugen Iancu a mai spus că nimănui nu îi pasă, procuratura, Parchetul Militar și Parchetul General nu fac nimic. El a adăugat că nu vrea să fie nimeni arestat, ci vrea să vadă schimbări în țară în urma tragediei de la Colectiv.

”Știu că domnul Bănicioiu este foarte sigur că nu va fi nici un proces. Culmea este că Bănicioiu nici măcar nu a fost vinovat, sunt cei care au fost în poze, dacă vă uitați, în spatele lui. Specialiștii, cei care i-au spus, nu domnule, ne ocupăm noi de ei, și probabil nimeni nu are interes. Să răscolească ce?

În realitate nimeni nu vrea să aresteze pe nimeni. Eu nu vreau să fie nimeni arestat, eu vreau să văd că se schimbă ceva. Numai că, din păcate, cei care conduc statul român, la 8 ani de zile nu au fost în stare să facă măcar un pat de mare ars în România. Nu au făcut nimic, la ora asta sunt pacienți în spitale din Iași, București, Timișoara, care mor pentru că nu au nici o șansă.” a mai spus Eugen Iancu.