20 iun. 2023 | 10:47

Țara din Europa care îți dă 80.000 de euro să te muți într-un peisaj de film: condiția ca să primești bani frumoși

ACTUALITATE
Țara din Europa care îți dă 80.000 de euro să te muți într-un peisaj de film: condiția ca să primești bani frumoși

Când vine vorba de a emigra în occident, cei mai mulți români fac această tranziție cu un efort financiar teribil. Există însă și soluții mai deștepte la această problemă arzătoare. De exemplu, poți să primești tu bani ca să te muți într-o democrație adevărată din Europa, în loc să-i cheltui.

Nu mai puțin de 84.000 de euro au decis să ofere autoritățile din Irlanda celor care vor să scape de aglomerația marilor orașe și să se mute pe una dintre cele peste 20 de insule de pe litoralul vestic al țării. Partea fascinantă este că lista opțiunilor include și Inis Mór, insula care a folosit ca fundal pentru pelicula de Oscar cu Colin Farrell și Brendan Gleeson în rolurile principale în 2022, The Banshees of Inisherin, conform CNN.

Ai timp 10 ani să profiți de ofertă

Inițiativa guvernului irlandez de a-și repopula regiuni mai puțin populare din insulele sale va avea loc pe următorii 10 ani.

„Insulele noastre sunt o parte integrantă a structurii rurale a Irlandei”, a declarat Heather Humphreys, ministrul irlandez pentru dezvoltare rurală și comunitară, într-o declarație din iunie 2023. „Insulele găzduiesc, de asemenea, unele dintre comunitățile noastre cele mai vibrante și distinctive din punct de vedere cultural… scopul acestei politici este de a ne asigura că acestea continuă să supraviețuiască și să prospere pe insulele cele mai îndepărtate, mulți ani de acum încolo”, conform Fortune.com.

În total, vorbim de un total de 23 de insule de dimensiuni relativ reduse care se află la o distanță mai mică mai mare de țărmul Irlandei. Singura condiție pentru a primi ajutorul deloc neglijabil este de a folosi banii, cel puțin parțial, pentru renovarea proprietății alese. Cu alte cuvinte, primești și o casă pe lângă suma cu pricina, deși nu este foarte clar stadiul în care se află aceasta. Aproape toate proprietățile au fost construite înainte de 1993 și nu au mai fost locuite de cel puțin doi ani.

Proiectul guvernului irlandez este intitulat ”Our Living Islands” (Insulele noastre vii). Dacă te încântă premisa, poți folosi acest link de înscriere.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele