09 iun. 2023 | 09:26

Topul celor mai scumpe orașe din lume pentru emigranți. Cine a trecut pe primul loc

ULTIMA ORĂ
Topul celor mai scumpe orașe din lume pentru emigranți. Cine a trecut pe primul loc

New York a devansat Hong Kong în topul celor mai scumpe orașe din lume în care pot locui expații, în timp ce chiriile tot mai mari au făcut ca Singapore să intre pentru prima dată în top cinci, potrivit unui studiu realizat de ECA International.

După ce a stat pe prima treaptă timp de patru ani, Hong Kong a fost depășit din cauza inflației galopante și a creșterii costurilor de cazare în orașul american, potrivit ECA International’s Cost of Living Rankings for 2023. Geneva și Londra au fost clasate pe locurile trei și patru în topul celor mai scumpe orașe în care să trăiești pentru emigranți.

New York a devenit cel mai scump oraș pentru expați

Retrogradarea Hong Kong-ului a rezultat în principal din scăderea costurilor de închiriere, a precizat compania globală de consultanță în domeniul resurselor umane.

Indicele chiriilor compilat de agenția imobiliară Centaline a scăzut din august 2019. În ianuarie, a scăzut cu 18%, ajungând la un minim al ultimilor cinci ani, de 108,13 puncte.

Cel mai recent raport a mai arătat că expatriații din Hong Kong trebuie să plătească 2,58 US dolar pe litrul de benzină și 7,5 pentru o duzină de ouă – cel mai scump dintre primele cinci orașe.

Prețurile alimentelor au crescut în medie cu aproximativ 15% la nivel mondial în ultimul an – mai mult decât dublu față de anul precedent, a declarat ECA International.

Hong Kong a fost în linie cu aproape toate locațiile importante din Asia – inclusiv Tokyo, Shanghai, Guangzhou și Taipei – atribuită parțial ratelor mai mici ale inflației în raport cu alte regiuni, potrivit raportului. Cu toate acestea, Singapore, Seul și Yangon s-au numărat printre excepții.

Singapore a urcat pe locul cinci de pe locul 13 anul trecut. Ascensiunea Orașului Leului „s-a datorat în mare parte creșterilor majore ale costurilor de cazare”, a declarat directorul regional al ECA International pentru Asia, Lee Quane.

ECA a comparat costurile cu care s-au confruntat expatriații în martie și septembrie, folosind un coș de bunuri și servicii de zi cu zi, pentru a clasifica 207 orașe din 120 de țări și teritorii din întreaga lume.

În timp ce New York a ocupat primul loc în topul celor mai scumpe orașe pentru expatriați, acesta a primit și titlul de cel mai poluat oraș mare din lume, după ce fumul de la incendiile din Canada a acoperit orașul cu ceață, potrivit site-ului IQAir.