06 iun. 2023 | 09:19

iOS 17 îți va transforma iPhone-ul: ce trebuie să știe posesorii de telefoane Apple

ACTUALITATE
iOS 17 îți va transforma iPhone-ul: ce trebuie să știe posesorii de telefoane Apple

Apple a prezentat recent iOS 17, iar unele dintre cele mai importante modificări ale noii versiuni se învârt în jurul aplicațiilor de bază, după cum vei afla din cele ce urmează.

Apelurile primite pot include acum imagini personalizate pentru anumite persoane din lista ta de contacte și vei primi transcrieri live în stil Google pentru mesageria vocală.

Între timp, Messages oferă răspunsuri facile, transcrieri ale mesajelor audio și un check-in care informează automat oamenii dacă ai sosit sau dacă ai întârziat.

FaceTime va permite o interfață de stickere modernizată care te va ajuta să transformi fotografiilei în stickere, să adăugi efecte și chiar să pui stickere în aplicații terțe.

Schimbări majore și la Siri

Siri este, de asemenea, ceva mai inteligentă. Poți spune doar „Siri” pentru a invoca o comandă, iar asistentul vocal va prelua comenzi consecutive fără a fi necesar să rostești cuvântul cheie de fiecare dată.

Partajarea este, la rândul ei, mai ușoară. NameDrop îți permite să împărtășești detalii de contact doar apropiindu-ți iPhone-ul de dispozitivul altcuiva.

Ba mai mult decât atât, AI îmbunătățește autocorrectul tastaturii și vei vedea predicții în linie pentru ceea ce scrii.

Noua aplicație Jurnal te va ajuta să îți documentezi ziua, dar și să notezi lucruri importante pentru tine.

Îți vei putea transforma iPhone-ul într-un afișaj inteligent improvizat cu StandBy. Pui telefonul pe o parte și vei obține automat informații care apar ân widget-uri, cum ar fi informații din calendar, muzică și scoruri la meciurile preferate.

Ce-i drept, unele actualizări sunt ceva mai micuțe, dar totuși demne de luat în seamă. Safari deține o protecție un pic mai avansată de urmărire în ceea ce privește navigarea privată și se blochează atunci când nu este utilizat.

Maps a primit posibilitatea introducerii de date offline pentru a te ajuta să navighezi atunci când ești departe de semnal.

AirPods acceptă Adaptive Audio, ceea ce înseamnă că poți regla anularea zgomotului și transparența în funcție de mediul în care te afli.

Poți partaja AirTag-uri cu până la cinci alte persoane, însă și parole sau/și chei de acces unui grup de persoane, la alegere.

O versiune beta a iOS17, de la Apple, va veni în iulie, iar software-ul va debuta oficial în această toamnă.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele