18 mai 2023 | 15:52

A câștigat aproape 15.000.000 de euro la Loto, dar viața i s-a transformat într-un coșmar. Greșelile ce l-au lăsat repede fără bani

ULTIMA ORĂ
A câștigat aproape 15.000.000 de euro la Loto, dar viața i s-a transformat într-un coșmar. Greșelile ce l-au lăsat repede fără bani

Deși pentru cei mai mulți oameni un câștig la Loto ar fi un vis îndeplinit, un câștigător a ajuns să trăiască un coșmar după ce a încasat marele premiu de aproape 15.000.000 de euro. Bărbatul a făcut unele greșeli din cauza cărora a ajuns să moară fără avere.

A fost la amanet ca să obțină bani pentru bilete la Loto

Câștigătorul la Loto, William „Bud” Post III, din Pennsylvania, Statele Unite ale Americii, a povestit în urmă cu mulți ani că trăia dintr-o pensie de invaliditate și avea doar 2,46 de dolari în contul său bancar când s-a hotărât să-și încerce norocul.

Bărbatul a amanetat un inel pentru suma de 40 de dolari și a folosit banii pentru a cumpăra 40 de bilete la loteria de stat în anul 1988. Femeia cu care avea o relație amoroasă, Ann Karpik, a cumpărat alte 20 de bilete, iar unul dintre cele 60 de bilete a fost câștigător.

William „Bud” Post III s-a ales cu un premiu în valoare de 16,2 milioane de dolari, adică aproximativ 15 milioane de euro. El a ales să primească această sumă în plăți anuale de câte 498.000 de dolari.

Greșelile ce l-au făcut pe câștigătorul la Loto să își piardă averea

Însă, în urma acestui câștig, bărbatul a devenit victima unei tentative de asasinat, iar greșelile pe care le-a făcut cu banii l-au adus în pragul sărăciei în decurs de un an. La câteva săptămâni după ce a primit prima plată anuală uriașă, William cheltuise deja 300.000 de dolari.

John Lacher, un avocat specializat în faliment care l-a asistat pe câștigătorul la Loto, a declarat că acesta a făcut tot ce te-ai aștepta de la cineva care a devenit milionar peste noapte.

William a folosit prima parte din câștigurile sale pentru a-și cumpăra un avion bimotor, în ciuda faptului că nu avea licență de pilot, și a cheltuit bani pe afaceri pentru frații săi, inclusiv închirierea unui restaurant și parcări de ocazie. În doar trei luni, avea deja datorii de 500.000 de dolari.

Fratele lui, în spatele unei tentative de asasinat

Problemele sale s-au înrăutățit când propriul său frate a încercat să angajeze un ucigaș plătit pentru a-l ucide atât pe el, cât și pe cea de-a șasea soție a sa. Jeffery Post a fost arestat după ce a promis că îi va da unui bărbat o barcă cu pânze și îi va ierta datoria dacă îl va ucide pe William și pe soția sa și va face să pară că a fost vorba despre un caz de crimă-sinucidere.

După ce a supraviețuit tentativei de asasinat, William, care era acum înstrăinat de frații săi, a cumpărat un conac somptuos în Oil City, în nord-vestul Pennsylvaniei, pentru 395.000 de dolari la un an după ce a câștigat la Loto.

Însă, viața lui a continuat să scape de sub control când un tribunal județean i-a ordonat să stea departe de cea de-a șasea soție a sa, după ce a tras focuri de armă în mașina acesteia.

Problemele financiare ale lui William s-au înrăutățit apoi când a fost dat în judecată de Ann, în anul 1989, după ce aceasta a susținut că cei doi au fost de acord să împartă câștigurile la Loto.

Ea a câștigat și în 1992 a primit o treime din câștiguri. Când William a refuzat să plătească. un judecător a ordonat ca plățile la loterie să fie înghețate până la rezolvarea disputei.

Câștigătorul la Loto a murit fără avere

Pe măsură ce conacul său s-a degradat, câștigătorul la Loto ar fi început să-și vândă la licitație bunurile, afirmând că era mult mai fericit când era falit, în timp ce se străduia să scape de datorii.

Într-o ultimă încercare de a recupera o parte din banii pe care îi pierduse, William a vândut conacul dărăpănat pentru 65.000 de dolari în 1996 și a scos la licitație cele 17 plăți rămase la loterie.

„Odată ce nu voi mai fi un câștigător la loterie, oamenii mă vor lăsa în pace. Asta este tot ceea ce îmi doresc. Doar liniște sufletească”, a declarat câștigătorul la Loto pentru The Guardian la acea vreme.

Și se pare că dorința i-a fost îndeplinită, pentru că până în anul următor a cheltuit restul de 2,65 milioane de dolari pe datorii, alte două case, un camion, trei mașini, două motociclete Harley-Davidson, două televizoare Sony mari, o rulotă de lux, computere și o barcă cu pânze de 260.000 de dolari.

În 1998, el a fost arestat pe aceeași barcă după ce a refuzat să se predea pentru a primi o pedeapsă cu închisoarea pentru o agresiune pentru care fusese condamnat cu șase ani înainte. Fusese găsit vinovat că a tras cu o pușcă de vânătoare asupra unui bărbat care se dusese la conacul său pentru a încasa o datorie.

După ce și-a ispășit pedeapsa, William ar fi rămas cu o indemnizație de handicap de 450 de dolari pe lună. Și-a petrecut ultimele zile conectat la un aparat de oxigen, iar în 2006 a murit fără bani, la vârsta de 66 de ani, după ce a cedat în urma unei insuficiențe respiratorii. I-au supraviețuit cea de-a șaptea soție, Debra Wice, și nouă copii.