15 mai 2023 | 14:41

Săracă țară bogată: deși România e superbă, turiștii ne ocolesc de parcă avem ciumă

ACTUALITATE
Săracă țară bogată: deși România e superbă, turiștii ne ocolesc de parcă avem ciumă

Țara noastră este, obiectiv vorbind, una dintre cele mai frumoase din întreaga lume. La nivel european cel puțin cu greu ne poate egala cineva bogățiile și peisajele cu care ne-a înzestrat natura. Totuși, în ciuda acestor lucruri, nu suntem o destinație turistică pe plan extern.

Poate din cauza faptului că nu știm să ne promovăm valorile sau fiindcă n-avem infrastructură rutieră care să ne permită să exploatăm frumusețile naturii, turiștii străini ocolesc România an de an.

Cele mai recente date oficiale publicate de Euronews arată cum restul capitalelor europene sunt efectiv luate cu asalt de turiști, în timp ce Bucureștiul nostru rămâne într-o zonă anonimă, căreia doar câțiva călători îi trec pragul anual.

România, făcută din nou de râs. Avem o țară superbă, dar nu e promovată suficient

Ca referință, anul trecut numai 1,4 milioane de turiști au vizitat capitala țării noastre. La prima vedere, poate părea o cifră impresionantă, dar să nu uităm că aceasta nu acoperă nici măcar populația reală a Bucureștiului.

Nu la fel stau lucrurile în Amsterdam, după cum notează sursa citată. Acest oraș are cel mai mare număr de turiști pe cap de locuitor. Capitala olandeză are 12 turiști la fiecare dintre locuitorii săi.

Nu degeaba i se spune, deci, „Veneția Nordului”, fiindcă atrage an de an un număr de-a dreptul remarcabil de turiști.

Interesantă cu adevărat este însă poziția a doua în clasament. Nu vorbim despre Roma sau Milano, așa cum ai putea crede. Pe locul al doilea în topul turistic al capitalelor europene regăsim Dublinul. Aici vorbim despre nu mai puțin de 11 turiști pe cap de locuitor.

Clasamentul este completat de capitala Estoniei, Tallinn, dar și de Paris, pe poziția a patra. În primul caz, arata datele oficiale, avem 10 turiști pe cap de locuitor, în timp ce în capitala Franței vorbim despre 9 turiști pe cap de locuitor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele