08 mai 2023 | 08:46

Ce a spus Regele Charles al III-lea în trăsură, înainte de încoronare. „E plictisitor”

ULTIMA ORĂ
Ce a spus Regele Charles al III-lea în trăsură, înainte de încoronare. „E plictisitor”

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și-a început ceremonia de încoronare cu o nemulțumire ce a putut fi observată de întreaga lume. Monarhul a fost nevoit să aștepte câteva minute în trăsura ajunsă la Westminster Abbey, unde a spus câteva cuvinte ce i-au fost citite pe buze.

Ce a spus Regele Charles al III-lea

Suveranul s-ar fi plâns că întotdeauna se întâmplă câte ceva și că situaţia este plictisitoare, sâmbătă, înainte de ceremonia de încoronare de la Westminster Abbey, conform unui expert în citirea pe buze.

„Nu putem fi niciodată la timp. Da, sunt… Este ceva negativ. Întotdeauna există ceva… Este plictisitor”, ar fi spus monarhul, conform expertului în citirea buzelor.

Regele Charles al III-lea ar fi făcut acest comentariu în contextul în care el și soția lui, Camilla, au ajuns la Westminster Abbey înaintea Prințului și Prințesei de Wales, William și Kate, care ar fi trebuit să sosească înaintea suveranului.

Mai exact, Prințul William, moștenitorul tronului britanic, soția lui și cei trei copii ai lor ar fi trebuit să ajungă la Westminster Abbey pentru ceremonie la ora locală 10.45. Sosirea Regelui Charles al III-lea şi a soției sale, Camilla, era programată la ora 10.53.

Ce i-a spus monarhul fiului său, după ce William a îngenuncheat înaintea lui

Ulterior, într-un moment emoționant al ceremoniei de încoronare, Prințul William a îngenuncheat în fața tatălui său pentru a depune jurământul de credință.

„Eu, William, Prinț de Wales, îți jur loialitate, credință și adevăr îți voi purta, ca domn al tău, om al vieții și al trupului. Așa să-mi ajute Dumnezeu”, a spus Prințul William, după care s-a ridicat, a atins coroana și l-a sărutat pe obraz pe tatăl său.

Regele Charles al III-lea a părut emoționat în timp ce a dat din cap către fiul său și a spus „amin” și „mulțumesc, William”.

Fiul cel mare al regretatei Regine Elisabeta a II-a a fost încoronat, sâmbătă, la Westminster Abbey, în cadrul unei ceremonii ample, în faţa a aproape 2.300 de invitaţi.