Pizza cu greieri prăjiți, un mare succes. Prețul nu e deloc mic, dar preparatul s-a vândut masiv
În Trieste, patronul unei pizzerii a început să ofere un nou tip de pizza, cu greieri prăjiți pe ea. „Am vândut 16 astfel de pizza în primele două zile”, a declarat patronul pizzeriei Mangiafuoco, care a fost mulțumit de răspunsul clienților la inovația restaurantului.
Pizza cu greieri prăjiți – cât costă
La începutul anului trecut, după gărgărițe și lăcuste, greierii au primit undă verde pentru a fi folosiți ca alimente în Uniunea Europeană.
Aceștia și-au găsit acum locul pe cel mai cunoscut fel de mâncare al italienilor.
Greierii pe pizza au început să fie oferiți la pizzeria Mangiafuoco. Greierii au fost comandați de la o companie germană care crește insecte comestibile și le hrănește exclusiv cu hrană vegetală (boabe de porumb și amidon de cartofi), fără a folosi hormoni, pesticide sau antibiotice, a explicat pentru Il Gusto Alessandro Pribaz, unul dintre proprietarii pizzeriei.
Prețurile la greieri sunt deocamdată ridicate
O pizza cu greieri uscați, prăjiți în ulei și presărați cu sare, costă 15 euro și a fost denumită „greierele vorbitor”. Nu este ieftină, dar clienții au cumpărat, mânați probabil de curiozitate și intrigați de acest fel de mncare.
Greierii sunt adăugați pe pizza la sfârșitul coacerii, iar aceasta este garnisită și cu roșii, mozzarella și flori de dovleac.
„În acest moment, tipurile de greieri comestibili sunt cultivate în Europa în cantități foarte mici, așa că prețurile sunt încă ridicate”, a explicat proprietarul pizzeriei.
„După primele două zile de când pizza a fost adăugată în meniu, s-au vândut 16 bucăți, iar clienții sunt mulțumiți”, a spus el.
Pizza cu greieri prăjiți este prima de acest fel din Italia. Anterior, s-au făcut doar pizza cu făină de insecte, dar nimeni nu a avut curajul să pună greierii prăjiți pe felul de mâncare emblematic al italienilor.