20 apr. 2023 | 15:54

Reacția Rusiei după vizita lui Jens Stoltenberg la Kiev. Dmitri Peskov, avertisment. „Pericol grav”

ULTIMA ORĂ
Reacția Rusiei după vizita lui Jens Stoltenberg la Kiev. Dmitri Peskov, avertisment. „Pericol grav”

Rusia a reacționat după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut o vizită, joi, la Kiev. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a lansat un avertisment în urma acestui eveniment.

Reacția Rusiei la vizita lui Stoltenberg la Kiev

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis că unul dintre cele mai importante obiective ale Rusiei în conflictul din Ucraina este acela de a împiedica această țară să adere la NATO.

„Aderarea Ucrainei la NATO ar reprezenta un pericol grav și semnificativ pentru țara noastră, pentru securitatea țării noastre”, a declarat Dmitri Peskov.

Jens Stoltenberg, vizită la Kiev

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a mers joi la Kiev în prima sa vizită după ce liderul rus Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina, pe 24 februarie 2022. Prin această vizită, oficialul a subliniat sprijinul Alianţei Nord-Atlantice pentru Ucraina, care se pregăteşte de lansarea unei contraofensive.

Jens Stoltenberg a depus o coroană de flori în memoria soldaţilor ucraineni căzuţi pe câmpul de luptă în estul ţării. Oficialul a trecut în revistă captura de vehicule blindate ruseşti din Piaţa Sfântul Mihail din centrul Kievului.

După ce le-a adus un omagiu soldaţilor ucraineni, secretarul general al NATO s-ar fi urcat într-o maşină şi ar fi plecat, conform unui fotoreporter Reuters.

Ucraina a cerut oficial aderarea la NATO în luna septembrie a anului trecut, după ce Rusia a anexat patru regiuni ucrainene pe care trupele sale le-au ocupat parţial. Kievul speră să obţină o foaie de parcurs de la liderii aliaţi la summitul de la Vilnius, ce este programat să aibă loc în luna iulie.

După ce a rezistat ofensivei ruse în timpul iernii și al primăverii, care nu a făcut decât mici progrese în est, Ucraina speră ca în următoarele săptămâni sau luni să recupereze terenurile din sud şi est printr-o contraofensivă.