23 feb. 2023 | 13:55

Dacă ai acasă primul model de iPhone, ești un om bogat: pe ce sumă îl poți vinde, în ce condiții

ACTUALITATE
Dacă ai acasă primul model de iPhone, ești un om bogat: pe ce sumă îl poți vinde, în ce condiții

Un iPhone aflat încă în cutia originală, aparținând primei generații, din 2007, s-a vândut cu mai bine de 63.000 de dolari la o licitație care a avut loc duminica trecută.

Este cel mai mare preț pentru care a fost vândut un iPhone original vreodată.

LCG Auctions, compania care s-a ocupat de licitație, a declarat pe site-ul său că dispozitivul a costat 63.356,40 de dolari, adică de peste 100 de ori prețul său inițial.

Acum mai bine de 15 ani, Apple a vândut iPhone-ul original pentru 599 de dolari. Gadgetul a fost inițial disponibil cu 4 GB sau 8 GB de stocare, o cameră de 2 megapixeli și un ecran de 3,5 inchi, conform LCG Auctions.

Povestea din spatele celui mai scump iPhone din lume

Sarah Jackson, de la Insider, a scris anterior că iPhone-ul vândut la licitație îi aparține lui Karen Green, un artist de tatuator din New Jersey.

Green a primit iPhone-ul, dar nu l-a deschis niciodată pentru că era legată de un contract cu Verizon, care nu avea disponibilitate pentru produsele Apple.

Ce-i drept, de-a lungul timpului, Green s-a tot gândit să vândă iPhone-ul, dar l-a păstrat până când a contactat LCG Auctions în octombrie, după ce a aflat că un alt iPhone de primă generație, din 2007, a fost vândut pentru aproape 40.000 de dolari.

Ea a declarat pentru Insider că are nevoie de bani pentru studioul ei de tatuaje cosmetice.

Licitația a fost deschisă în data de 2 februarie și s-a încheiat pe 19 februarie. Casa de licitații a spus pentru Insider că Green are o „piesă cu adevărat unică, cu o poveste grozavă în spate”.

Licitația pentru iPhone a început de la suma de 2.500 de dolari și era de așteptat să fie vândut cu cel puțin 50.000 de dolari, dar a ajuns să fie dat pe o sumă mult mai mare de atât.

Apple a lansat primul iPhone în ianuarie 2007,  pe vremea când Steve Jobs nu numai că încă mai trăia, dar se afla și la conducerea companiei.

În momentul în care Jobs a anunțat telefonul, la o conferință Macworld, l-a numit „revoluționar”. Evident, a avut dreptate.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele