17 feb. 2023 | 09:30

Informația momentului pentru toți șoferii români, așa înțelegi dezastrul din trafic: cât te costă viața în mașină, de fapt

ACTUALITATE
Informația momentului pentru toți șoferii români, așa înțelegi dezastrul din trafic: cât te costă viața în mașină, de fapt

Foarte mulți șoferi din România își pierd viața în trafic, acesta este și motivul pentru care telemunca a ajuns foarte sus pe lista priorităților pentru angajații români. Oamenii nu mai vor să stea în mașină, iar dacă ai în vedere procentul fabulos din an pe care șoferii din București îl petrec la volan, înțelegi foarte bine de ce speră să nu mai meargă niciodată la birou.

O dată sau de două ori pe an, ajunge online un clasament legat de timpul petrecut în medie de oameni în trafic. Cu această ocazie, aflăm și cele mai aglomerate orașe din lume și cele în care oamenii petrec sute de ore anual stând la volan, deplasându-se cu viteze atât de mici încât le-ai putea întrece alergând. În mod regretabil, Capitala României este foarte sus în acest top al dezastrului rutier.

Cele mai aglomerate orașe din lume, cât te costă statul în trafic

La nivel global, un șofer din Londra parcurge zece kilometri în 36 minute și 20 de secunde, în creștere cu aproximativ două minute față de acum un an, în cel mai recent clasament de la TomTom. Urmează în top, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos, Bengaluru, Dublin, Sapporo, Milano, Pune și, pe poziția a șaptea, București.

În Capitala României, 10 kilometri se străbat în medie 27 de minute și 20 de secunde, iar anual, bucureștenii pierd în trafic 277 de de ore, timp în care, se deplasează de cele mai multe ori cu 17 kilometri pe oră. Aparent, la 10 kilometri, timpul în trafic s-a micșorat de la un an la altul cu 10 secunde în București. Având în vedere prețurile din țara noastră, costul vieții și al carburantului, un bucureștean pierde nu mai puțin de 3439 de lei pe an pentru simplul fapt că se urcă la volan, conform NewsWeek.

În consecință, dacă nu ai făcut deja un efort în acest sens, îți recomand să te gândești serios la telemuncă sau un loc de muncă hibrid, mai ales în București, dar și în Cluj, Brașov, Timișoara, Oradea, Arad și alte orașe care au devenit din ce în ce mai aglomerate.

viata in masina

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele