06 feb. 2023 | 08:34

Filmul românesc care rupe topurile Netflix. Este cel mai vizionat și trebuie să-l vezi și tu

ENTERTAINMENT
Filmul românesc care rupe topurile Netflix. Este cel mai vizionat și trebuie să-l vezi și tu

La o primă vedere asupra celei mai populare platforme de streaming, Netflix, pare că români încep să prindă gustul filmelor românești din ce în ce mai mult. Astfel, Mirciulică este filmul românesc care s-a menținut câteva zile pe primul loc în topul Netflix.

Industria cinematografică din România pare să fi prins din nou un avânt impresionant, având în vedere că multe dintre filmele lansate în ultima perioadă reușesc să ajungă la stadiul de „sold out”. Primul titlu care a născut frenezie printre cinefilii români a fost filmul „Team Building”.

Mii de români s-au înghesuit să prindă un loc la difuzarea peliculei, iar peste tot auzeai vorbindu-se despre geniala comedie în care apar cei mai cunoscuți comedianți ai prezentului din România. Acesta avea să fie doar începutul pentru ca mai apoi, un alt film să reușească să urce rapid în topuri.

Filmul românesc care se menține în topurile Netflix

Acesta este „Nunți, botezuri, înmormântări”, în care este redată într-o oarecare măsură realitatea din societatea românească în ceea ce privește vecinii „de peste gard”. Cel de-al treilea film vine tocmai de la Cluj și a reușit să se mențină timp de câteva zile pe primul loc în topul preferințelor românilor de pe platforma de streaming Netflix.

Filmul „Mirciuliucă” a fost realizat de către unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri români, Mircea Bravo, iar pelicula a fost lansată în cinematografe în luna octombrie a anului trecut. Povestea redă viața lui Mircea, un tânăr în vârstă de 30 de ani din Gherla.

filmul românesc netflix

Cel mai vizionat film, locul 1 in Romania Netflix – Mirciulica – Mircea Bravo

În urma susținerii unui examen la magistratură, acesta este deznădăjduit de faptul că nu l-a promovat și că trebuie să se întoarcă din nou în casa părintească, alături de mama și tatăl său. Acesta ajunge să se angajeze ca jurist în cadrul unei companii de salubritate deținută de un om influent local care se pregătește să candideze ca deputat.

Totuși, povestea ia o întorsătură neașteptată după ce Mircea ajunge să fie „mâna dreaptă” a soției baronului local. De acolo, încep peripețiile tânărului incoruptibil care, la un moment dat, ia o decizie neașteptată, deși ar fi putut juca după cutuma corupției locale.