03 feb. 2023 | 14:32

Germania oferă 88 de tancuri Leopard 1 Ucrainei. Tancurile trebuie întâi reparate. Au intrat în serviciu în anii 1960

ULTIMA ORĂ
Germania oferă 88 de tancuri Leopard 1 Ucrainei. Tancurile trebuie întâi reparate. Au intrat în serviciu în anii 1960

Potrivit unui raport publicat astăzi de Süddeutsche Zeitung, vor fi trimise până la 88 de Leopard 1 mai vechi. Însă, ziarul scrie că aceste vehicule au nevoie de reparații. Tancurile Leopard 1 au intrat în serviciu în anii 1960.

Germania suplimentează numărul de tancuri trimise Ucrainei

Oficialii de la Berlin au refuzat să confirme numărul celor care urmează să fie trimise.

Ucraina se așteaptă să primească între 120 și 140 de tancuri de luptă occidentale moderne într-un „prim val” de livrări din partea a 12 țări, a declarat marți ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba.

„Coaliția de tancuri are acum 12 membri. Pot remarca faptul că, în primul val de contribuții, forțele armate ucrainene vor primi între 120 și 140 de tancuri de model occidental”, a declarat Kuleba într-un briefing.

Marți, Kuleba a reînnoit, de asemenea, apelurile pentru avioane de luptă, afirmând că armata ucraineană „trebuie să primească toate tipurile de arme de care are nevoie pentru a apăra și restabili integritatea teritorială a țării noastre”.

Noi apeluri pentru avioane de luptă

„Forțele armate ucrainene trebuie să primească toate tipurile de arme de care au nevoie pentru a apăra și restabili integritatea teritorială a țării noastre”, a declarat ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, în cadrul unui briefing.

Kuleba a declarat că Ucraina are nevoie de avioane de luptă și de rachete cu rază lungă de acțiune nu pentru a escalada, ci mai degrabă pentru a acționa ca un mijloc de descurajare și apărare împotriva războiului continuu al Rusiei în Ucraina:

„Partenerii noștri sunt conștienți de tipurile de arme de care avem nevoie – în primul rând, avioane de luptă și rachete cu rază lungă de acțiune care pot lovi ținte aflate la o distanță de până la 300 km.

Acestea nu sunt arme de escaladare, ci mai degrabă arme de apărare și descurajare împotriva agresorului. Negociem în mod activ pentru a debloca toate aceste soluții.

I-am instruit pe toți diplomații noștri din capitalele cheie să facă din acest lucru o prioritate”, a continuat Kuleba.

Mihailo Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, a cerut, de asemenea, mai multe arme.

Podolyak a scris marți pe Twitter abordând o convingere pe care, potrivit lui, o au unii reprezentanți ai UE, potrivit căreia Kievul nu ar trebui să primească arme din cauza temerii că războiul se va extinde în Europa.

Oficialul ucrainean a declarat că războiul este „deja în centrul Europei”, iar Rusia „ucide oameni în cel mai antiuman mod”. De asemenea, el a avertizat că, dacă Ucraina nu primește arme, războiul se va extinde în UE, deoarece Rusia „nu va opri expansiunea”.

Între timp, președintele american Joe Biden a răspuns „nu”, când a fost întrebat de un reporter dacă ar trimite avioane de luptă F-16 în Ucraina.

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a exclus, de asemenea, trimiterea de avioane de luptă în Ucraina, potrivit unui interviu acordat vineri ziarului german Süddeutsche Zeitung. „Acest lucru iese din discuție”, a declarat Pistorius, citat.