Google, schimbare radicală la toate serviciile sale: nimic nu va mai fi ca înainte
2023 e anul schimbărilor majore pentru gigantul tech Google, ce promite modificări de substanță la cele mai populare și răspândite servicii ale sale.
Dacă ești un utilizator Google sau a diverselor servicii oferite de compania americană, trebuie să știi că vor apărea modificări uriașe în perioada imediat următoare, unele dintre ele vor face serviciile poate de nerecunoscut, mai ales dacă nu te vei documenta în prealabil despre ce te așteaptă.
Tocmai de aceea, acest material este dedicat noutăților pe care gigantul tech le pregătește, expunând informațiile disponibile până la ora actuală în spațiul public.
Cel mai probabil, pe parcurs, vom afla mai multe detalii despre planurile concrete ale celor de la Google, dar iată ce am aflat până acum.
Ce schimbare uriașă pregătește Google pentru toată Europa
Este vorba despre încercarea gigantului tehnologic american de a se alinia la normele prevăzute de legislația Uniunii Europene. Dacă dorește să fie funcțional pe piața europeană, Google trebuie să respecte legile de aici, iar schimbarea vine ca o transparentizare uriașă a serviciilor sale.
Oficialii europeni subliniază că trebuie aduse acele noutăți ce vor permite consumatorilor și utilizatorilor de servicii Google să beneficieze de o informare clară, concretă și transparentă.
„Chiar și astăzi, la aproape trei ani de la începutul pandemiei de COVID-19 și de la măsurile ulterioare de limitare a mișcării persoanelor, observăm că un număr tot mai mare de consumatori apelează la internet pentru a-și rezerva vacanțele, pentru a face cumpărături sau pentru a consulta o recenzie.
Consumatorii din Uniunea Europeană au dreptul de a fi informați în mod clar și complet, astfel încât să poată face alegeri în cunoștință de cauză. Angajamentele asumate de Google reprezintă un pas înainte în această direcție.
Solicităm Google să respecte pe deplin Regulamentul privind geoblocarea, asigurându-se că toți consumatorii se pot bucura de aceleași drepturi și pot accesa același conținut, oriunde s-ar afla în UE”, a afirmat comisarul pentru justiție, Didier Reynders.