07 ian. 2023 | 09:55

REVIEW Neidentificat – unul dintre cele mai bune filme românești de pe Netflix

ACTUALITATE
REVIEW Neidentificat - unul dintre cele mai bune filme românești de pe Netflix

În cazul în care îți era dor de un film românesc bun, Neidentificat s-ar putea să fie exact ceea ce ai nevoie să vezi.

Vestea bună este că Neidentificat este disponibil acum pe Netflix, alături de o colecție impresionantă de filme românești pe care le poți vedea pe rețea.

Neidentificat, un film cu un scenariu bun, execuție pe măsură, dar cu un final ușor exagerat

Neidentificat spune povestea polițistului Florin Ispas, interpretat ce Bogdan Farcaș, cel care devine obsedat de un caz ce nu îi aparține și face tot posibilul pentru a-l prelua de la colegul său.

Pentru asta, insistă în repetate rânduri în fața șefului său, intepretat de Vasile Muraru. Însă cum cel din urmă nu se lasă convins, polistul recurge la metode „neortodoxe” pentru a-și atinge scopul.

Povestea este una sută la sută psihologică și se învârte în jurul ideii de moralitate. Cu alte cuvinte, ne arată cam cât de subțire este linia dintre moral și imoral, în contextul unui angajat al Poliției Române care, în paralel, se confruntă cu propriile probleme.

Cele două povești (profesională și personală) se îmbină într-un mod în care nu te-ai fi așteptat, iar la sfârșit ai parte de o răsturnare de situație greu de anticipat.

Nu am cum să nu laud prestația actorului Bogdan Farcaș, cel care reușește să te facă să empatizezi cu el, însă, în același timp, să-l detești pentru deciziile pe care le ia și, în general, pentru ceea ce este.

Filmul, în sine, este unul de tip puzzle, în sensul că ți se prezintă anumite elemente care, pe moment, nu fac neaparat sens, dar pe măsură ce trece timpul, totul se conturează natural, spre întregirea poveștii.

Dacă îți plac filmele cu un final fericit, acesta nu este neaparat pentru tine.

Totuși, în ciuda faptului că, în general, Neidentificat este un film bun, sfârșitul pare ușor forțat. Dacă finalul ar fi avut loc cu zece minute mai devreme, fără cea de-a doua întorsătură de situație, poate că ar fi funcționat un pic mai bine.

Așa cum se prezintă, pelicula îți dă senzația unei prăjituri extrem de gustoase, stricată de un ingredient care ar fi putut, foarte bine, să lipsească.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele