26 dec. 2022 | 08:30

Anunțul zilei de la Digi RCS RDS, gigantul s-a dat bătut: ”E un dezavantaj să fii acum în piață”

ACTUALITATE
Anunțul zilei de la Digi RCS RDS, gigantul s-a dat bătut: ”E un dezavantaj să fii acum în piață”

Cei mai mulți dintre noi, asociază Digi RCS RDS cu televiziune, internet și telefonie mobilă. În realitate, gigantul autohton mai activează în câteva domenii de mare interes pentru români, chiar dacă nu sunt la fel de profitabile. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că, deseori, își reanalizează opțiunile.

În România, Digi RCS RDS, printre altele, activează în domeniul furnizării de energie electrică și are aproximativ 100.000 de clienți casnici. Din păcate pentru ei, compania nu mai consideră nici pe departe acest efort ca fiind un avantaj sau o activitate profitabilă, în contextul prețurilor plafonate practicate de toți. Nici anul viitor, compania ”nu vede nicio dinamică pe acest segment”.

Ce se întâmplă cu clienții Digi RCS RDS la energie

“Acum nu mai este un avantaj. Este un dezavantaj să fii pe această piață. Dar acest lucru este valabil în toată lumea și de aceea încercăm să investim în alte segmente, cum ar fi producția pentru propriul consum din perspectiva rețelei, nu a consumatorilor”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședintele grupului de comunicații Digi RCS RDS.

Din ce s-a putut desprinde într-o conferință recentă cu liderii Digi RCS RDS, cei care iau energie electrică de la acest furnizor nu vor avea de suferit în următoarea perioadă, dar compania nu va mai face niciun fel de efort pentru extinderea bazei de clienți, în contextul crizei energetice și a prețurilor plafonate.

“Zona energiei este o zonă complexă pentru toată țara, adică provocările la care este supus sectorul energetic și noi, ca furnizor, sunt enorme. Încă studiem legislația pentru anul care vine, ne va afecta pe toți”, a spus și Serghei Bulgac, CEO Digi Communications.

“Sperăm, ne dorim ca Guvernul să sprijine populația, să sprijine businessul, pentru că este foarte dificil să reziști unor creșteri de preț de trei, patru, chiar cinci ori (…).Este o criză care nu poate fi rezolvată de operatori privați. Într-adevăr, e nevoie de cooperare cu statul sau suportul statului. Strict legat de întrebarea dumneavoastră cu privire la număr sau numere, sectorul energetic sau energia este probabil unul din cele mai mici segmente ale noastre. Nici nu apare cumva menționat la cifre.

Avem sub 100.000 de utilizatori. Însă nu vedem o dinamică în acest sector în perioada ce urmează, pentru că oamenii sunt mai degrabă temători față de schimbare, pe de-o parte. Pe de altă parte, prin schema de sprijin al statului, majoritatea furnizorilor oferă același preț populației. Deci, nu prea există cumva, din dinamica comercială sau direct comercială de a schimba furnizorul. Și de aici nu ne așteptăm la schimbări semnificative sau poate că de nici un fel pentru perioada ce urmează”, a explicat Bulgac.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele