Mănușa bionică ce se conectează la telefonul mobil, creată de studenții români: pe cine poate ajuta
Un concurs internațional din IT, organizat la Timișoară, la strâns laolaltă 250 de studenți și elevi pasionați din acest domeniu.
Lor, li s-a cerut să realizeze aplicații care să ajute, într-un fel sau altul, oamenii sau instituțiile în ceea ce privește problemele care pot apărea, în prezent, în societate. Pentru a realiza aplicațiile, concurenții au primit un termen de 48 de ore.
Unihack, concursul care scoate la iveală geniile IT ale României
În cadrul concursului Unihack, de la Timișoara, cei mai talentați elevi și studenți s-au întrecut în aplicații care mai de care mai inventive și/sau utile, informează PRO TV.
Câștigătorii primesc premii în valoare de 4.000 de euro.
„Participanții au la dispoziție 48 de ore pentru a găsi o soluție tehnică pentru o problemă din comunitate. Adică, pe lângă că își exersează skill-urile de programare și de software development, ei mai ajută și comunitatea din jurul lor. Din Timișoara sau din toată România”, a declarat coordonatorul concursului, Eduard Czister, conform sursei citate anterior.
Poate una dintre cele mai interesante invenții prezentate a fost mănușa bionică.
„Persoana cu probleme, își va pune mănușa pe mână și o să facă literele din alfabetul pe care ei îl folosesc. Iar mai departe, o să fie trimis pe o aplicație, pe telefon android, de unde va putea citi o persoană care nu cunoaște limbajul semnelor”, a declarat, pentru PRO TV, Teodor Grumeza, student la Informatică și inventatorul mănușii bionice.
Cu ajutorul altei aplicații, cei care și-au pierdut sau le-au fost furată bicicleta, o pot găsi acum mai ușor.
„Să ai culoarea, să ai seria bicicletei, dacă e cazul. Și să faci public acest lucru. Iar un cumpărător dacă vrea să cumpere de pe orice altă aplicație, poate să verifice dacă seria aia a fost publicată în aplicația noastră, dacă a fost furată”, a declatat, la rândul lui, Cristian Munteanu, pentru publicația menționată anterior.