Cel mai bun job din România: salarii mai mari ca pensiile speciale plus garanția că zeci de ani nu te dă nimeni afară, ești boier
Fără îndoială că, dacă ar fi să desemnăm cel mai bun job pe care un angajat l-ar putea avea în România, am indica sectorul IT, iar în rândurile de mai jos vom puncta și argumentele care stau la baza acestei convingeri.
Ei bine, ce caută cu precădere un angajat? Ce-l satisface pe el, care este motivația sa pe piața muncii?
Fiecare dintre noi putem găsi răspunsuri diverse. Unii ne dorim să lucrăm alături de o echipă unde să ne facem prieteni, alții vrem flexibilitate, în timp ce mulți dintre noi ne dorim timp liber cât se poate de mult. Dacă ar fi, totuși, să adunăm toate părerile noastre și să le împărțim în câteva mari categorii, am descoperi că, pentru cei mai mulți dintre noi, contează cu precădere banii, stabilitatea locului de muncă și potențialul de evoluție în carieră.
Cu siguranță, făcând o introspecție serioasă, ajungem la concluzia că acestea sunt elementele de bază pe care le luăm în calcul atunci când ne căutăm un loc de muncă pe termen lung, unul de viitor, unul pe care să știm că ne putem baza, care să ne ofere șansa de a crește frumos, de a evolua profesional și financiar.
Românii care muncesc aici L-au prins pe Dumnezeu de picioare
În baza acestor concluzii, putem afirma că sectorul IT îndeplinește toate criteriile și nu este o exagerare să spunem că, dacă prinzi un loc în IT, ai un job ideal. Sectorul este, indiscutabil, unul de mare viitor. Deci este eliminat riscul de a se desființa profesia ta, de a dispărea peste 10 sau 20 de ani și de a fi nevoit să faci o reconversie profesională.
Din perspectivă financiară, domeniul este cel mai competitiv din țară, iar în privința evoluției profesionale nici nu are sens să mai comentăm potențialul uriaș al sectorului.
Prin urmare, dacă ai posibilitatea, ești pasionat și-ți dorești astfel de oportunități, aici poate fi locul tău. Trebuie să știi că nu e nevoie să pleci din țară pentru a lucra într-o industrie IT puternică. Sectorul nostru de IT este unul foarte competitiv, care produce 7% din PIB și a depășit valoarea de 9 miliarde de euro. Mai mult, tendința e de creștere!
”Observăm o continuă creștere a pieței de software și servicii în România, impactul sectorului IT în produsul intern brut național ajungând la 7%. Există speranțe foarte mari în ceea ce privește dezvoltarea suplimentară a acestui segment, prin intermediul marilor proiecte de digitalizare care urmează să fie implementate la nivelul economiei locale.
Astfel, în următorii doi ani, valoarea pieței IT din România ar urma să depășească 12 miliarde de euro”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.