Statul dă fiecărui român sărac 2.500 de lei, lună de lună, timp de 1 an: ce condiții trebuie să îndeplinești și pentru ce sunt banii
Statul român a gândit o nouă măsură de sprijin pentru populația din ce în ce mai îndatorată și care se chinuie cu banii, de la o lună la alta sau se află în imposibilitatea de a se integra pe piața muncii.
Mai multe categorii vulnerabile de cetățeni, cum ar fi șomerii, de exemplu, vor fi sprijiniți prin această schemă de ajutor să intre pe piața muncii.
Cum intri în posesia banilor, concret. Explicațiile vin de la Guvern
Statul s-a gândit să aloce angajatorilor câte 2.500 de lei lunar, pentru fiecare persoană vulnerabilă pe care o angajează în firmă și pe care o menține acolo o perioadă îndelungată, oferindu-i astfel stabilitate pe termen lung.
Firmele din țara noastră ce recrutează tineri, șomeri și persoane inactive vor primi acești bani de la stat pentru o perioadă de 1 an de zile! Condiția este ca postul respectiv să fie menținut activ 18 luni, cel puțin!
Oficialii din Guvern vorbesc despre utilitatea acestei măsuri, dat fiind faptul că piața muncii din România se confruntă cu probleme serioase în ultima perioadă. Pe de-o parte, populația îmbătrânește, iar firmelor le este tot mai dificil să găsească personal, iar pe de altă parte oamenilor din categoriile social-vulnerabile întâmpină adesea obstacole când doresc să se angajeze. Tinerii sunt refuzați că nu au experiență, în timp ce vârstnicii nu prea sunt acceptați din cauză că la ei pot interveni diverse probleme de ordin medical ce pot conduce frecvent la incapacitate de muncă.
Prin aceste măsuri, firmele vor fi încurajate să accepte și angajați din aceste categorii, deoarece statul va susține plata salariilor lor.
„Ne confruntăm cu următoarea situație: Pe fondul condițiilor dificile generate de criza economică la care se adaugă progresul tehnologic și, nu în ultimul rând, îmbătrânirea populației, economia românească trebuie să gestioneze probleme serioase în domeniul utilizării forței de muncă, cu o serie de distorsiuni pe piața muncii, care se traduc prin coexistența unui deficit de forță de muncă.
Venim cu acest pachet de măsuri personalizate de 117 milioane de euro pentru a răspunde nevoii de creștere a gradului de informare şi educare a populației, adresate mai ales celor vulnerabili. În același timp, reușim astfel să susținem meseriile de bază din economia națională”, a explicat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.